Obavijesti

News

Komentari 85

Sloković: 'Sanader je razočaran presudom, ali i visinom kazne. Rekao je da se moramo žaliti'

Sloković: 'Sanader je razočaran presudom, ali  i visinom kazne. Rekao je da se moramo žaliti'

Žalba će se temeljiti i na činjenici da je ova kazna daleko prestroga s obzirom na činjenicu da je utvrđeno da je Ivo Sanader prema stavu suda pribavio protupravnu imovinsku korist od 250.000 kuna, kaže odvjetnica

VIDEO

Jadranka Sloković, odvjetnica Ive Sanadera, rekla je kako je bivši premijer razočaran presudom, a naročito visinom kazne. 

- Rekao je da moramo uložiti žalbu i idemo dalje sa žalbenim postupkom - rekla je Sloković u Dnevniku N1. Dodala je kako je Sanader u ovom predmetu odslužio oko godinu i mjesec dana. 

Na pitanje hoće li se država uspjeti naplatiti obzirom na činjenicu da je Sanaderu blokirana imovina, Sloković kaže da se u slučaju Planinska oduzima protupravno stečena imovinska korist, oko 15 milijuna kuna, a u ovom predmetu ono za što, prema stavu suda, nema porijekla. 

HDZ može kaznu od 18 mil. kuna platiti odjednom! Odakle im taj novac? Pa iz vaših džepova...
HDZ može kaznu od 18 mil. kuna platiti odjednom! Odakle im taj novac? Pa iz vaših džepova...

- Smatramo da se u najmanju ruku dva puta oduzima ista imovina, u onom kao protupravna, a u ovom kao višak koji nije mogao opravdati, a koliko znam taj iznos u cijelosti je nemoguće naplatiti jer nema toliko blokiranih sredstava. Jedino ako država računa na njegovu mirovinu kroz sljedećih sto godina, ako toliko poživi - rekla je. 

Sloković je istaknula da je pravomoćna presuda u slučaju Planinska bila otprilike u travnju prošle godine i, koliko zna, dosad nije pokrenut postupak oduzimanja imovinske koristi. Zašto, nije joj poznato.

POGLEDAJTE VIDEO: Presuda za Fimi Mediju 

Pokretanje videa...

Ivo Sanader 01:07

Što se tiče žalbi, Sloković ističe:

- Imamo žalbenih razloga koji će se temeljiti na ponovljenom kaznenom postupku i na tome kako je suđeno. Tvrdimo da postoji povreda konfrontacijskog načela u odnosu na neke iskaze jer smatramo dau određeni iskazi nekonfrontirani, a sutkinja je donijela presudu temeljem njih. Žalba će se temeljiti i na činjenici da je ova kazna daleko prestroga s obzirom na činjenicu da je utvrđeno da je Ivo Sanader prema stavu suda pribavio protupravnu imovinsku korist od 250.000 kuna, za razliku od ranijeg postupka gdje je izrečena gotovo ista presuda za imovinsku korist od preko 15 milijuna kuna. Osim toga, ako mu se stavlja na teret protupravna korist za HDZ i taj iznos je gotovo prepolovljen, HDZ treba vratiti oko 14, a tamo se radilo o 31 milijun kuna, i to je velika razlika. Kazna je gotovo ista.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u