Obavijesti

News

Komentari 81

Slovenci bi u Hrvatsku: Ovdje imaju čak 120.000 apartmana

Slovenci bi u Hrvatsku: Ovdje imaju čak 120.000 apartmana
1

Slovenci su tradicionalno dobri gosti u Hrvatskoj, gdje su vlasnici 120.000 nekretnina, 8.500 plovila i na tisuće paušalnih kampera - svima njima ovo ljeto bi jedina sigurna destinacija mogla biti Hrvatska

VIDEO

Slovenci su redovito svake godine punili hrvatske turističke kapacitete u predsezoni, naročito za Uskrs i prvomajske praznike, no ove godine ništa od toga, a i pitanje je kada će naši prvi susjedi smjeti doći u Hrvatsku. Putovanje preko granice još nije dozvoljeno, barem ne do 18. svibnja, a i teško je za očekivati da će se i tada otvoriti.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:13

Kad će u Hrvatsku najviše doduše zanima Slovence koji u Hrvatskoj imaju svoje apartmane, stanove i plovila, pišu Slovenske novice. Naime, Slovenci u Hrvatskoj posjeduju 120.000 nekretnina, a tu je i tisuće paušalnih kampera, dakle onih koji imaju iznajmljene parcele za kampiranje, te 8.500 Slovenaca koji u Hrvatskoj imaju svoja plovila.

Slovenci se pitaju što će biti s paušalcima u kampovima, koji su već platili parcele i imaju potvrđene rezervacije, ali paušalce nitko nije obavijestio što će biti s njihovim rezervacijama. Kampovi su Slovencima tradicionalno bili odredišta već od 1. svibnja, a jedino što je paušalcima javljeno je da dok traje ova situacija, nijedan kamp neće biti otvoren.

Cappelli: Zaboravimo sve što je bilo, dolazi drugačiji turizam
Cappelli: Zaboravimo sve što je bilo, dolazi drugačiji turizam

Kao primjer u kojem vlasnici znaju što rade navode kamp Lupis na Pelješcu, koji se odlučio nešto napraviti na svoju ruku, pa su svoje goste obavijestili da rezervacije mogu otkazati i da će im novac biti vraćen ili mogu ovogodišnji depozit iskoristiti za ljeto 2021. godine.

Ono što Slovenci napominju je da ostali susjedi nisu uzeli u obzir oko planiranja sezone. Naime, u Austriji su najavili da bi preko ljeta mogli otvoriti granice za stanovnike zemalja koje imaju dobru epidemiološku situaciju, ali naveli su samo Njemačku, dok Slovence nisu spominjali.

kolona1_mat_160814

S druge strane, i Hrvatska će imati određene restrikcije i kod nas isto sve ovisi o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj i u zemljama iz kojih bi nam eventualno turisti mogli doći.

Već je i ministar Gari Cappelli najavio da će turisti koji su vlasnici kuća i plovila u Hrvatskoj sigurno biti prvi turisti koji će nam doći, i tu su Slovenci definitivno najbrojniji. No, i njihov dolazak će se ostvariti po određenim pravilima i kako ističu Novice, dolazak Slovenaca ovo ljeto u Hrvatsku mogao bi biti jako otežan i kompliciran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.