Obavijesti

News

Komentari 90

Slučaj djevojke nađene u tepihu - prijeti mu 15 godina zatvora

Slučaj djevojke nađene u tepihu - prijeti mu 15 godina zatvora
5

Radoje R. je živio u stanu bez da je ikome plaćao stanarinu, kažu susjedi, koji nikada nisu reagirali na buku i glasnu glazbu koja je često dolazila iz stana, pa tako ni na ženski vrisak u subotu u pet ujutro

VIDEO

Jutros je kod suca priveden Radoje R. (30), kojeg policija dovodi u vezu sa smrću 16-godišnje djevojke koja je mrtva pronađena umotana u tepih u zagrebačkom naselju Sopot. Bila je bačena u podrumski dio zgrade u Zemljakovoj ulici koja se nalazi nekoliko stotina metara od stana u Šenovoj u kojem je živio Radoje R., inače državljanin BiH s prijavljenim boravkom u RH.

POGLEDAJTE VIDEO

Prema za sada dostupnim informacijama, on se u taj stan u Šenovoj ulici doselio još 2018. godine, a tamo je stanovao s poznanikom koji je lani preminuo. Stan je prvotno pripadao majci njegova poznanika koja je također preminula prije nešto više od godinu dana, a nakon što su se unutar nekoliko mjeseci dogodile dvije smrti, on je tamo ostao živjeti sam bez da je, prema pričama susjeda, ikome plaćao stanarinu. 

Strava: 'Čuli smo udarce. Tijelo žene bilo je umotano u tepih...'
Strava: 'Čuli smo udarce. Tijelo žene bilo je umotano u tepih...'

U njegov stan su, posebice od prošlog ljeta otkako je u njemu živio sam, često znale navraćati mlađe djevojke koje su tamo uglavnom ostajale dan ili dva, a neke od njih dolazile su i iz učeničkog doma koji se nalazi doslovce preko puta zgrade u kojoj je Radoje R. živio.

Susjedi na glasnu muziku ili povike koji su znali dopirati iz tog stana uglavnom nisu reagirali, baš kao što nitko nije reagirao ni kada se u subotu oko pet sati čuo ženski vrisak, a potom i glasovi najmanje dvojice muškaraca. 

Tijelo djevojke pronađeno je oko dva sata kasnije, umotano u tepih. Radoje R. na ispitivanju u policiji tvrdio je kako je konzumirao drogu i od toga se onesvijestio, a kad je došao k sebi, djevojka je navodno već bila mrtva.

'Dan prije smrti kćeri policiju smo molili da je spase iz pakla'
'Dan prije smrti kćeri policiju smo molili da je spase iz pakla'

Službeni uzrok smrti još nije poznat jer na tijelu nisu vidljivi tragovi nasilne smrti pa se čekaju rezultati toksikološkog nalaza koji bi mogli pokazati je li uzrok smrti predoziranje. Kako je u ponedjeljak popodne izvijestila zagrebačka policija, privedenog Radoja R. prijavili su za kazneno djelo “omogućavanja trošenja droga”. 

Prema zakonu, onaj tko drugome stavi na raspolaganje prostor za trošenje droga ili mu na drugi način omogući njihovo trošenje može biti kažnjen s najmanje šest mjeseci, a maksimalno pet godina zatvora, a ako to dovede do nečije smrti, onda kazna iznosi najmanje tri, a najviše 15 godina zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.