News

Komentari 68

Smijenjen voditelj koji je bio zadužen za poplavljenu ustavu

Smijenjen voditelj koji je bio zadužen za poplavljenu ustavu

Hrvatske vode maknule su čovjeka tijekom čijeg dežurstva je voda probila u Trnje, ali i dalje smatraju da ih je Vodoopskrba trebala obavijestiti da otvore branu

Očito je nedostajalo komunikacije i unutar tima i prema javnosti, ali i koordinacije s Vodoopskrbom. Trebali smo se bolje povezati jer ljude na kraju ne zanima tko je odgovoran, nego da se problem riješi.  

Obrazložio nam je tako neslužbeno sugovornik iz Hrvatskih voda zašto je smijenjen Zvonko Marenić, voditelj vodnogospodarskog odjela za gornju Savu u Hrvatskim vodama. Hrvatske vode su podijeljene u šest takvih velikih odjela koji pokrivaju obranu od poplave u cijeloj Hrvatskoj. Marenić je bio zadužen i za Zagreb i za kvart Trnje, u kojemu su prije dva tjedna poplavile kuće. 

POGLEDAJTE VIDEO Ispovijest heroja s Trnja

Voda je izbijala iz kanalizacije i odvoda, ušla u kuće, a stanovnici su sami morali otvoriti ustavu Hrvatskih voda kako bi sve oteklo u Savu. U ustavu su u noći provalili Tihomir Blagus i Domagoj Vorberger te se izložili opasnosti spašavajući kvart. Voda je otekla i kuće su spašene. Sugovornik iz Hrvatskih voda kaže da je bilo nekoordinacije, ali nas uvjerava da ih je gradska tvrtka Vodoopskrba i odvodnja trebala obavijestiti da njihov sustav više ne može primiti vodu. A to nisu učinili. 

- Moramo spriječiti da se to ponovi i imati bolje protokole. To je najvažnije. Mi pokrivamo golemo područje, a tako je bilo i te noći. Vodoopskrba treba obavijestiti da im sustav puca - kaže taj sugovornik. 

I Tihomir i Domagoj su prijavljeni, a neovlaštena provala je kazneno djelo. Hrvatske vode i dalje tvrde da u ovom trenutku ne mogu povući prijavu, ali naš sugovornik uvjerava da ih neće teretiti i učinit će sve da oni ne budu kažnjeni. Vodoopskrba i odvodnja i dalje smatra da je ustava u nadležnosti Hrvatskih voda te da oni nisu odgovorni iako je iz gradskog sustava odvodnje i kanalizacije probila voda. 

Najčitaniji članci