Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Smiljana će na sudu šutjeti i neće teretiti tatu Martina...'

Svjedoče vještaci iz Forenzičkog centra “Ivan Vučetić” i bit će posebno važno čuti kako su unutar škrinje pronašli komadić gumene rukavice na kojem je Smiljanin otisak

Foto: Željko Hladika/24sata
51 komentara

Suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je 2000. godine usmrtila sestru Jasminu Dominić (23) s nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu te je potom ubacila u ledenu škrinju, nastavlja se u ponedjeljak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svjedoče vještaci iz Forenzičkog centra “Ivan Vučetić” i bit će posebno važno čuti kako su unutar škrinje pronašli komadić gumene rukavice na kojem je Smiljanin otisak. Unutra je pronađen i DNK majke Katarine, ali pronađen je i DNK muške osobe. Uzorak, međutim, nije bio dovoljan da bi ga mogli identificirati.

Kako doznajemo iz krugova bliskih obitelji, Smiljana na suđenju neće iskoristiti mogućnost da svjedoči o nasilnom karakteru oca Fredija.

POGLEDAJTE VIDEO:

U uvodnoj riječi Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić je naglasio kako će suđenje otkriti mračne obiteljske tajne.

TAKTIKA ZA OBRANU? Slučaj Škrinja: Smiljana će sve svaliti na pokojnog oca Fredija?

- Smiljana nije bila agresivni član obitelji, to su bili neki drugi - rekao je odvjetnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Podsjetimo, u njihovoj kući 2003., tri godine nakon Jasminina nestanka, baš zbog obiteljskog nasilja intervenirala je policija. Otac Martin Dominić Fredi osuđen je 18. svibnja 2004. godine zbog obiteljskog nasilja, ali detalji o presudi nisu dostupni budući da se prekršajni spisi čuvaju samo pet godina.

Možda vas zanima i ovo:
Message