Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Smiljana ipak ostaje u pritvoru: 'Bešćutna je i beskrupulozna...'

Postoji objektivna i razumno predvidiva bojazan od ponavljanja istog kaznenog djela u cilju zaštite sebe i svojih interesa, stoji u priopćenju Županijskog suda u Varaždinu

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
9 komentara

Smiljana Srnec (45), okrivljenica u slučaju ubojstva sestre Jasmine Dominić (23) podnijela je žalbu na odluku o istražnom zatvoru. Žalba je odbijena kao neosnovana.

SLUČAJ TIJELA U ZAMRZIVAČU Suočio se sa Smiljanom? Tatu Fredija 2004. osudili za nasilje

POGLEDAJTE VIDEO:

- Žalbeno vijeće u bitnome smatra da je sutkinja istrage suprotno žalbenim navodima okrivljene na temelju zasad raspoloživih dokaza s pravom zaključila da je u konkretnom slučaju ostvaren temeljni uvjet za određivanje istražnog zatvora - postojanje osnovane sumnje da je okrivljenica počinila kazneno djelo ubojstva za koje se tereti - navodi se u rješenju Suda.

Vijeće smatra da je sutkinja istrage iznijela vrlo uvjerljive razloge, a koje Žalbeno vijeće u cijelosti prihvaća, na temelju kojih je, suprotno žalitelju, izvela pravilan zaključak da na strani okrivljenice postoji opasnost od ometanja kaznenog postupka utjecaja na svjedoke.

ŠOK U VARAŽDINU Smiljanu su doveli u lisicama u banku: 'Prošli su me trnci...'

- Naposljetku, žalbeno vijeće ne nalazi osnovanom niti žalbu okrivljenice kojom osporava utvrđenje sutkinje istrage glede postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Naime, i po ocjeni žalbenog vijeća sve okolnosti predmetnog slučaja za koji se okrivljenica osnovano sumnjiči kao i radnje koje je kontinuirano i odlučno poduzimala u cilju prikrivanja nedjela kroz čitavo to vrijeme, dovodeći u zabludu roditelje i najbližu rodbinu, upućuju na veći stupanj upornosti i kriminalne volje te na bešćutnost i beskrupuloznost, kako zaključuje sutkinja istrage, a time i na objektivnu i razumno predvidivu bojazan od ponavljanja kaznenog djela u cilju zaštite sebe i svojih interesa - stoji u priopćenju Županijskog suda u Varaždinu kojeg potpisuje glasnogovornik suda Igor Pavlic.

Možda vas zanima i ovo:
Message