Obavijesti

News

Komentari 45

'Smiljana je pričala da ima rak, no nije htjela otkriti ništa više'

'Smiljana je pričala da ima rak, no nije htjela otkriti ništa više'
1

NOVI DETALJI U škole u koje idu Smiljanina djeca sutra dolaze krizni timovi. Pokušat će ih zaštititi od komentara oko ubojstva njihove tete, a za koje je okrivljena njihova majka

VIDEO

Ne znam je li obrijala glavu, ali znam i na svoje sam uši čuo kako je govorila da mora operirati zloćudni tumor. Nije željela otkriti čega, doznajemo od bliskog prijatelja obitelji Srnec.

Kao i ostali mještani Palovca, i on je već umoran od silnog propitivanja o slučaju koji je zgrozio cijelu hrvatsku javnost. No zbog želje da se ovaj zaboravljeni slučaj, star 19 godina, napokon okonča i da sve krivce povezane s njim privedu pravdi, u petak kasno navečer, pod okriljem noći, još nam je otkrio neke detalje o dvjema sestrama.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:11

- Osim što je bila apsolutna odlikašica i iznimna sportašica, Jasmina je sudjelovala u mnogim izvanškolskim aktivnostima i bila je omiljena u selu. I Smiljana je bila odlikašica, ali lošija od sestre.

Budući zet otkrio obiteljsku tajnu 

Jasmina je osmi razred završila s prosjekom 5,0, a Smiljana je pučku školu završila s osam petica i pet četvorki - govori nam naš sugovornik, koji nas je, zbog bliskosti s obitelji, ali i istrage koja je u tijeku, zamolio da ostane anoniman. Povjerio je kako u škole koje pohađaju Smiljanina djeca sutra stižu krizni timovi. Pokušat će ih zaštiti od komentara vezanih uz ubojstvo za koje je okrivljena njihova majka.

'Škrinja je trebala privremeno poslužiti za skrivanje tijela...'
'Škrinja je trebala privremeno poslužiti za skrivanje tijela...'

Jasmina Dominić, tad studentica 1. godine zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, nestala je u ljeto 2000. godine. Imala je samo 23 godine. Obitelj je govorila kako je otišla raditi u Francusku, pa je bila u Njemačkoj, no njezin nestanak, na pritisak šire obitelji, prijavila je majka Katarina 16. kolovoza 2005. godine. Kako smo već pisali, mještani Palovca sumnjali su da Smiljana, koju su opisali kao problematičnu ženu sklonu kocki, ima veze s nestankom sestre. Nikome ni na kraj pameti nije bilo da se nesretna Jasmina sve to vrijeme nalazi u škrinji u obiteljskom domu u palovečkoj Novoj ulici, na kućnom broju 29. Stravična istina na vidjelo je isplivala u subotu, 16. veljače.

Bila je samo u kućnom ogrtaču 

Škrinju u podnožju stubišta, kraj koje su svi godinama prolazili i kojoj nitko nije smio prići, otvorio je zaručnik Smiljanine najstarije kćeri. I otkrio strašnu obiteljsku tajnu. Istog dana policija je privela Smiljanu Srnec (45). Policija je zamrzivač s truplom odvezla na odjel čakovečkog Zavoda za patologiju. Budući da je tijelo bilo zamrznuto, tek u utorak, 19. veljače, napravili su obdukciju, koja je pokazala da su Jasminu usmrtili udarci tupim predmetom u glavu. Zbog sumnje na ubojstvo sestre, Smiljanu su prevezli u varaždinski istražni zatvor, gdje je još pritvorena.

'Nosili smo škrinju i pitali se: Što je unutra da je tako teška'
'Nosili smo škrinju i pitali se: Što je unutra da je tako teška'

Iako se škrinja s Jasmininim truplom, koje je bilo u ogrtaču, nalazila pod stepenicama, Međimurske novine otkrile su da je bila premještana. Vatrogasci su je premještali čak dva puta. Potok Trnava poplavio je 2001. godine Mlinsku, Sportsku i Novu ulicu u Palovcu. Voda je zaprijetila i obiteljskoj kući Dominićevih, pa su im u spašavanju električnih uređaja pomagali sumještani i vatrogasci iz mjesnog DVD-a. Kako je jedan od njih ispričao Međimurskim novinama, u objektu iza obiteljske kuće na betonske su cigle podigli škrinju za zamrzavanje kako bi bila izvan dosega vode koja je nadirala.

Drugi svjedok ispričao je da su prilikom druge poplave škrinju iz garaže premjestili u obiteljsku kuću ispod stubišta. Točne datume nisu znali, tek su spomenuli kako je moguće da se radilo o kolovozu 2005.

Priznanje je ključno 

- Međusobno smo komentirali kako je škrinja vrlo teška, te se zezali što li u njoj drže - ispričao je jedan od članova ekipe koji su škrinju strave selili.

Još otkako je Jasmina nestala, cijela njezina obitelj je u svađi
Još otkako je Jasmina nestala, cijela njezina obitelj je u svađi

Nitko od njih ni slutio nije što ustvari nose. Nevjerojatna je slučajnost kako je upravo i vidovnjak, kojeg je nakon službene prijave nestanka angažirao blizak rođak obitelji tvrdio da je Jasmina ubijena, a da je tijelo premještano u blizini njezine kuće.

Policija je u petak pretražila kompletnu kuću i pomoćne prostorije i izuzela nekoliko vreća predmeta za koje vjeruju da bi mogli biti dokazi hladnokrvnog ubojstva iz 2000. godine. Podsjetimo, Smiljana je na ispitivanju nakon pronalaska tijela priznala da je ubila sestru, da ju je zatukla nekakvom letvom. Kako je to rekla bez prisutnosti odvjetnika, to priznanje ne bi vrijedilo na sudu. Umirovljeni kriminalistički inspektor iz Zagreba, nekadašnji šef ekipe za očevide PU zagrebačke, Branko Lazarević, također se osvrnuo na ovaj slučaj.

Analiza Jasmininog rukopisa: Bila je svestrana, ali i uporna
Analiza Jasmininog rukopisa: Bila je svestrana, ali i uporna

- Ne mogu ne upozoriti na probleme u dokazivanju ubojstva u obitelji čiji članovi žive u istoj kući. Tad nikakvu pravnu snagu nemaju tragovi krvi, kose, vlakna s odjevnih predmeta... Neku ulogu jedino igra priznanje, ali ako osumnjičenik ne prizna, postoji problem - istaknuo je Lazarević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"