Obavijesti

News

Komentari 138

Snijeg 'zatrpao' Srbiju: Vojska u akciji, spasila je 84 putnika

Snijeg 'zatrpao' Srbiju: Vojska u akciji, spasila je 84 putnika
1

Potpredsjednik vlade Srbije, Aleksandar Vučić, konzultirao se u petak s čelnikom vojske, Ljubišom Dikovićem, te su poslali vojsku da hitno pomognu građanima

VIDEO

U središnjem Banatu u Srbiji vojska je s helikopterom spasila 84 putnika zarobljena u snijegu na cesti Beograd-Zrenjanin. Među njima je i majka s jednogodišnjim djetetom, a mnogi putnici imaju ozljede i ozebline, piše b82.

Glasnogovornik Ministarstva obrane Jovan Krivokapić je rekao da je na raščišćavanju sudjelovalo i pet vozila i da je vojska pomagala i na drugim lokacijama, a vojni helikopter "gazela" je korišten za izvide. Vojska je ljudima dostavljala i čaj, deke i hranu.

Ralice se ne mogu probiti do vozila

Snježni nanosi na putu prema Zrenjaninu u Srbiji veći su od dva metra, a na cesti je  bilo zarobljeno oko 50 automobila. Ralice se zbog količine snijega ne mogu probiti do vozila, zbog čega je Odjel za izvanredne situacije zatražio i pomoć vojske, javlja Blic.

Potpredsjednik vlade Srbije, Aleksandar Vučić, konzultirao se u petak s čelnikom vojske, Ljubišom Dikovićem, te su poslali vojsku da pomognu građanima koji su u kolonama.

Probleme stvaraju olujni vjetar i snježni nanosi

Kako javljaju tamošnji mediji, olujni vjetar stvara probleme diljem cijele Srbije, a vlasti su pozvale građane na oprez. Zbog vjetra su se na cestama nakupili i veliki snježni nanosi, a dijelovi cesta su u potpunoj blokadi. 

Olujno nevrijeme sa snijegom osim Srbije zahvatilo je i Sloveniju, Austriju te Italiju.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.