News

Komentari 0

Snijeg zameo SAD i Kanadu: Otkazani letovi i blokirane ceste

Snijeg zameo SAD i Kanadu: Otkazani letovi i blokirane ceste

Više od 4200 letova u Sjedinjenim Državama otkazano je ili odgođeno, a sve vozače se poziva na oprez i da se klone cesta

Zimska snježna oluja, koja se u ponedjeljak uzmicala istočnom obalom Sjedinjenih Država i Kanade, nanijela je više od 60 cm snijega u nekim područjima, prizemljila zrakoplove i blokirala vozače, piše Reuters.

Više od 4200 letova u Sjedinjenim Državama otkazano je ili odgođeno u ponedjeljak, a gotovo 90.000 domova i tvrtki između Georgije i Mainea ostalo je bez struje. Promet je bio zaustavljen u Torontu, najvećem kanadskom gradu, jer je snježna oluja smanjila vidljivost blizu nule, zatvorila linije podzemne željeznice i ostavila vozače satima na lokalnim autocestama.

Autobusi su bili blokirani, a pješaci u prolazu pomogli su gurati automobile ulicom na glavnoj prigradskoj ruti u središtu Toronta. Predviđeno je da će u regiji pasti do 2 metra snijega, a na snazi je upozorenje za ekstremne vremenske prilike. Vlasti su zamolile stanovnike da se klone cesta.

U susjednom Quebecu vrijeme je uzrokovalo prometne nesreće, uključujući lančani sudar desetaka vozila zbog čega su vlasti zatvorile neke autoceste. U istočnim Sjedinjenim Državama dužnosnici su također pozvali stanovnike da se klone snježnih cesta na blagdan u čast ubijene ikone građanskih prava Martina Luthera Kinga Jr.

Na jezeru Erie, Ashtabula, Ohio, Nacionalna meteorološka služba zabilježila je oko 70 cm snijega, dok je u dijelovima države New York, Pennsylvania i Sjeverna Karolina napadalo više od 50 cm.

U Atlanti je pao prvi snijeg u četiri godine, a neke regije u Sjevernoj Karolini imale su rekordne snježne padaline. Kad je oluja zahvatila sjever, sjeverni Maine i New Hampshire već su bili pod 5 do 10 centimetara leda i snijega. U većem dijelu regije za utorak se predviđaju olujni uvjeti.

Najčitaniji članci