Obavijesti

News

Komentari 0

Snijeg zameo SAD i Kanadu: Otkazani letovi i blokirane ceste

Snijeg zameo SAD i Kanadu: Otkazani letovi i blokirane ceste
4

Više od 4200 letova u Sjedinjenim Državama otkazano je ili odgođeno, a sve vozače se poziva na oprez i da se klone cesta

VIDEO

Zimska snježna oluja, koja se u ponedjeljak uzmicala istočnom obalom Sjedinjenih Država i Kanade, nanijela je više od 60 cm snijega u nekim područjima, prizemljila zrakoplove i blokirala vozače, piše Reuters.

Više od 4200 letova u Sjedinjenim Državama otkazano je ili odgođeno u ponedjeljak, a gotovo 90.000 domova i tvrtki između Georgije i Mainea ostalo je bez struje. Promet je bio zaustavljen u Torontu, najvećem kanadskom gradu, jer je snježna oluja smanjila vidljivost blizu nule, zatvorila linije podzemne željeznice i ostavila vozače satima na lokalnim autocestama.

Reuters, snježna oluja

Autobusi su bili blokirani, a pješaci u prolazu pomogli su gurati automobile ulicom na glavnoj prigradskoj ruti u središtu Toronta. Predviđeno je da će u regiji pasti do 2 metra snijega, a na snazi je upozorenje za ekstremne vremenske prilike. Vlasti su zamolile stanovnike da se klone cesta.

U susjednom Quebecu vrijeme je uzrokovalo prometne nesreće, uključujući lančani sudar desetaka vozila zbog čega su vlasti zatvorile neke autoceste. U istočnim Sjedinjenim Državama dužnosnici su također pozvali stanovnike da se klone snježnih cesta na blagdan u čast ubijene ikone građanskih prava Martina Luthera Kinga Jr.

Reuters, snježna oluja

Na jezeru Erie, Ashtabula, Ohio, Nacionalna meteorološka služba zabilježila je oko 70 cm snijega, dok je u dijelovima države New York, Pennsylvania i Sjeverna Karolina napadalo više od 50 cm.

U Atlanti je pao prvi snijeg u četiri godine, a neke regije u Sjevernoj Karolini imale su rekordne snježne padaline. Kad je oluja zahvatila sjever, sjeverni Maine i New Hampshire već su bili pod 5 do 10 centimetara leda i snijega. U većem dijelu regije za utorak se predviđaju olujni uvjeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.