Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Snimka eksplozije: Ovo je dron kojim su htjeli ubiti Madura?

Nicolas Maduro optužio je svojega kolumbijskog kolegu Juana Manuela Santosa, kao i neimenovane "plaćenike" iz Sjedinjenih Država da stoje iza napada. Drugi su visoki državni dužnosnici za incident optužili oporbu

Foto: Screenshot/Twitter
9 komentara

Dronovi napunjeni eksplozivom eksplodirali su blizu mjesta na kojem je predsjednik Venezuele Nicolas Maduro držao govor u subotu, ali su i on i ostali članovi vlade neozlijeđeni. Na Twitter profilu Caracas News 24 objavljen je video u kojem se navodno vidi eksplozija drugog drona. 

Nicolas Maduro optužio je svojega kolumbijskog kolegu Juana Manuela Santosa, kao i neimenovane "plaćenike" iz Sjedinjenih Država da stoje iza napada. Drugi su visoki državni dužnosnici za incident optužili oporbu. 

I kolumbijska vlada odbacila je ranije "apsurdnu" Madurovu optužbu.

Apsurdno je i neutemeljeno reći da je kolumbijski predsjednik odgovoran za navodni atentat na venezuelskog predsjednika", navodi kolumbijsko ministarstvo vanjskih poslova te dodaje "Kao i obično, venezuelski predsjednik optužuje stalno Kolumbiju za sve što se događa". 

Maduro je optužio Santosa, čiji mandat prestaje u utorak, da stoji iza atentata. 

"Nemam nikakve dvojbe da iza atentata stoji ime Juana Manuela Santosa", rekao je Maduro koji smatra da su u pokušaj atentata upleteni i ljudi koji žive u Sjedinjenim Državama.

Subotnji pokušaj atentata dogodio se na prvu godišnjicu uspostave vrlo sporne Ustavotvorne skupštine Venezuele koja je omogućila vladi da prigrabi ovlasti parlamenta i neutralizira oporbu.

Iskoristivši podjele u oporbi, ta je skupština u kojoj zasjedaju samo članovi vladajuće stranke i Maduru bliskih ljudi, uspjela proširiti svoje ovlasti i preuzeti većinu ovlasti parlamenta, koji je jedina institucija u zemlju pod kontrolom oporbe. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message