News

Komentari 72

SOA kreće u akciju radi Mamića: Osječke suce čeka vrlo temeljita provjera imovine, kontakata...

SOA kreće u akciju radi Mamića: Osječke suce čeka vrlo temeljita provjera imovine, kontakata...

Radi se o najtemeljitijoj sigurnosnoj provjeri prvog stupnja koju su svi suci prošli kad su tek počeli raditi na tom odjelu. Provjeravala im se imovina, kao i mogući kontakti s kriminalnim miljeom

SOA kreće u sigurnosnu provjeru osječkih sudaca. Potvrdio je to za Dnevnik Nove TV predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban. I njega samoga očekuje sigurnosna provjera. 

- Ja sam danas poslao ponovo zahtjev da se izvrše sigurnosne provjere svih sudaca koji su godišnjim rasporedom raspoređeni u Odjel za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - rekao je. 

Na tom su odjelu i svi suci koje je prozvao Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa. Radi se o najtemeljitijoj sigurnosnoj provjeri prvog stupnja koju su svi suci prošli kad su tek počeli raditi na tom odjelu. Provjeravala im se imovina, kao i mogući kontakti s kriminalnim miljeom. 

Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave najavio je i češće takve provjere, a razmišlja i o opciji reizbora sudaca. Cijeli situaciju "češlja" i USKOK. 

Najčitaniji članci