News

Komentari 24

Soba planula zbog mobitela, otac spasio sina i kćer: 'Izvukao je djecu koju je zahvatila vatra'

Soba planula zbog mobitela, otac spasio sina i kćer: 'Izvukao je djecu koju je zahvatila vatra'

Sin i kći su odmah prevezeni u bolnicu jer, kao i suprug, imaju opekline prvog stupnja i zadržani su u Općoj bolnici u Čakovcu, rekla je Marija Kaurinović Čurin

Hvala dragom Bogu, jer sve je moglo završiti velikom tragedijom, rekla nam je Marija Kaurinović Čurin (42), koja je čistila kuću od posljedice požara koji je izbio noć ranije u obiteljskoj kući u Murskom Središću.

Vatrena buktinja krenula je, kako navodi policija, oko 3.40 sati, uslijed samozapaljenja mobitela, i to u sobi gdje su spavali Marijin 16-godišnji sin, koji je dijete s posebnim potrebama, te godinu dana starija sestra.

- Suprug Željko (42) i ja spavali smo u drugoj sobi i s nama je bilo treće, najmlađe dijete. Pas je ‘zacvilio’, što me i probudilo, a onda se čulo nešto poput zapomaganja u dječjoj sobi. U prvi tren sam pomislila da se svađaju i rekla sam suprugu da pogleda što se dešava. Čim je izašao iz spavaće sobe, osjetio je dim i pohitao u sobu u kojoj je spavalo dvoje starije djece, koja u panici nisu mogla pronaći vrata od dima. Čim je ušao vidio je plamen i izvukao djecu koju je zahvatila vatra. Potom se vatra proširila neviđenom brzinom, a ubrzo su stigli vatrogasci i zaustavili širenje - kaže nam Marija potresnim glasom dok se najmlađe dijete stiska uz nju. 

U požaru su izgorjeli dječja soba i još dvije prostorije.

- Sin i kći su odmah prevezeni u bolnicu jer, kao i suprug, imaju opekline prvog stupnja i zadržani su u Općoj bolnici u Čakovcu - rekla je gospođa Marija.

Otac Željko ima opekline po rukama i nagutao se dima. Kći ima opekline po rukama, nosu i na licu. 

Dječak ima opekline po ustima, kosi i licu te leđima. Vatra je kod djece zahvatila i kosu.

- Sreća u nesreći je što je prozor u sobi bio zatvoren, jer bi se u protivnom vatra velikom brzinom ‘preselila’ na krovište i kuća bi u cijelosti izgorjela.