Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Šok u blizini Ogulina: Lovac se borio za život s medvjedicom!

Lovac iz Rakovice se prije nekoliko dana u lovištu između Ogulina i Vrbovskog slučajno našao između medvjedice i njenog mladunca. Krenula je u napad. Lovac je u borbi uspio ispaliti dva metka i usmrtiti ju

Dino Stanin/Pixsell
Foto: Dino Stanin/Pixsell
226 komentara

Prošle subote, u organiziranom lovu na divlje svinje između Ogulina i Vrbovskog, 60-godišnji lovac je, pretražujući šumu, ušetao ravno između medvjedice i njezinog mladunčeta. Mama medvjedica odmah je, u pokušaju da zaštiti svoje mlado, napala lovca. Navodno je prvo  zamahnula šapom, a zatim ga je ugrizla, piše RadioMrežnica.

Lovac je u borbi u životinju ispalio dva metka, pa je nesretna medvjedica uginula, a njezino mladunče je pobjeglo u šumu.

Lovac je nakon okršaja s medvjedicom prevezen u karlovačku bolnicu, u kojoj su mu liječnici sanirali ozlijede ruke i noge, na kojima ima vidljive rane od napada medvjeda. 

STIGLA IZ GORSKOG KOTARA Medvjedica doplivala do otoka Krka, a onda ju ustrijelio lovac

Mrtva medvjedica prevest će u Zagreb gdje će se između ostalog, napraviti test na bjesnoću. 

Opasne majke s mladuncima

- Liječimo pacijenta kojeg je napao medvjed. Ozljede su lake, pacijent se dobro oporavlja i mislim da će uskoro ići kući - potvrdio je za Radio Mrežnicu dr. Petar Milošević.

SLATKI I OPASNI Rijetki prizori: Zaigrane zvijeri snimljene u hrvatskoj divljini

Suprotno uvriježenom vjerovanju, smeđi medvjed ne spava 'pravi' zimski san. Zimske mjesece provode u mirovanju tijekom kojeg im se usporava disanje i broj otkucaja srca, ali kada i zaspu, lako ih je probuditi. Smeđi medvjed najveća je divlja životinja u Hrvatskoj, a osobito su opasne majke s mladunčadi, prema kojima su izrazito zaštitnički nastrojene. 

Možda vas zanima i ovo:
Message