Obavijesti

News

Komentari 283

Šokantno! Frizerka iz Zagreba dobila je čak 3000 eura kazne jer je digla cijenu za 36 centi!

Šokantno! Frizerka iz  Zagreba dobila je čak  3000 eura kazne jer je digla cijenu za 36 centi!
2

Frizerka iz Zagreba u grupi Udruge glas poduzetnika objavila je prekršajni nalog koji je dobila zbog konvertiranih cijena u euro, a sporne su dvije cijene koje su više za 36 i 9 centi

VIDEO

Andrej Plenković u utorak je na saborskom aktualcu rekao kako je Državni inspektorat izrekao 151 novčanu kaznu, koje iznose 234.000 eura, za subjekte koji su se kod uvođenja počeli ponašati po nepoštenim poslovnim praksama. Među kažnjenima je i frizerka koja je rješenje inspektorata objavila u Facebook grupi Udruge Glas poduzetnika te se požalila kako su se fokusirali na 'povećanje' cijena, a da su ignorirali cijene koje su u cjeniku 'zaokružene' na niže. 

Kaže kako je i poskupljenje potkrijepila dokazom o povećanju troškova Čistoće i struje u Zagrebu te su joj, kako je objavila, odrezali kaznu od 1990,84 eura za okrivljenu pravnu osobu i još 1327,23 eura za okrivljenu odgovornu osobu!

'Najlakše je udariti po malim ljudima, kad ćete krenuti na trgovce i malo veće ribe', pitaju se u komentarima ispod posta o kažnjenoj frizerki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prekršajnom nalogu piše kako su inspektori kontrolirali cijene njenih usluga na dan 31. 12. te prve račune u ovoj godini. Utvrdili su da je povećala cijenu bojenja i frizure kratke kose i to za 0,45 posto. Naime, ona je bojenje koje je koštalo 150 kuna konvertirala u 20 eura, a ne 19,91. Isto su nepravilnim ocijenili i žensko šišanje koje je bilo 50 kuna (6,64 eura) koje je konvertirala u 7 eura.

U rješenju isto navode da je frizerka izjavila kako je dijelu usluga snižena cijena, a da i frizuru, koja je koštala 50 kuna, sada naplaćuje 4 eura, što je znatno niže. 

Ona je nakon svega objavila u četvrtak i kako šalje prigovor na prekršajni nalog Inspektorata. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 283
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.