Obavijesti

News

Komentari 67

Šokirali ga loši uvjeti: Slovenac je pobjegao iz bolnice u Zadru

Šokirali ga loši uvjeti: Slovenac je pobjegao iz bolnice u Zadru
1

Metodu su u bolnici dijagnosticirali atipičnu upalu pluća no zbog, kako kaže, groznih uvjeta u bolnici odlučio je otići kući u Ljubljanu. Iz bolnice kažu da su svjesni loših uvjeta

VIDEO

Metod Frlec, kipar iz Ljubljane i njegova partnerica Ljiljana su ljetovali u apartmanu na otoku Ugljanu. Metod je dobio visoku temperaturu i imao je jaku glavobolju. Otišao je u lokalni dom zdravlja gdje je dobio antibiotike, ali nakon što mu oni nisu pomogli, pomoć je potražio u zadarskoj bolnici. Bio je, kao i njegova partnerica šokiran dotrajalošću bolnice.  

- To se ne može niti počistiti koliko je to staro i dotrajalo. Higijena je bila jako problematična, a bili smo na klinici za infekcije. Strop se raspadao. Posvuda je bila plijesan - rekla je Ljiljana u slovenskoj emisiji Preverjeno.

Metodu su u bolnici dijagnosticirali atipičnu upalu pluća no zbog, kako kaže, groznih uvjeta u bolnici odlučio je otići kući u Ljubljanu. U pomoć im je priskočio Zvonko Jurin vlasnik apartmana u kojem se par odmarao. Odvezao ih je kući. U Ljubljani je, kaže Metod uslijedio novi šok.  

- Shvatio sam da su mu u Zadru dali krivu dijagnozu. Ja sam zapravo imao legionelu - kaže Metod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U emisiji se tvrdi da se legionela trebala odmah prijaviti i istražiti, ali da u zadarskom Zavodu za javno zdravstvo nisu napravili ništa sve dok oni nisu počeli snimati emisiju i poslali im upit.  

- Nitko mi nije rekao da je moj gost imao legionelu. Valjda bi se i mi zarazili da je to zaista bio problem - rekao je Jurin. 

U zadarskoj bolnici kažu da je pacijentu pružena zdravstvena skrb prema svim pravilima struke.

- Naime, tijekom boravka sukladno kliničkoj slici napravljene su sve potrebne pretrage i obrada bolesnika. Zbog samovoljnog odlaska bolesnika nakon vrlo kratkog boravka u Dnevnoj bolnici Odjela za infektologiju, nije urađena obrada na legionelu (serologija, detekcija legionela antigena u urinu). Unatoč tome primijenjena je odgovarajuća antibiotska terapija (moksifloksacin, Avelox), odnosno bolesnik je dobio lijek kojim se liječi upala pluća izazvana legionelom, kaže dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice. 

Iz bolnice kažu kako su svjesni da uvjeti na Odjelu za infektologiju nisu u potpunosti adekvatni obzirom da se radi o vrlo staroj zgradi.

- Upravo zbog toga uprava Opće bolnice Zadar je pokrenula projekt izgradnje dnevnih bolnica i osigurala financijska sredstva kojim ćemo omogućiti da u budućnosti Odjel za infektologiju može pružiti našim sugrađanima i gostima vrhunske uvjete boravka i liječenja. Opća bolnica Zadar kao bolnica regionalnog značaja skrbi o velikom broju stanovništva ne samo Zadarske županije već i šire. Broj bolesnika koji nam se obrate tražeći zdravstvenu skrb povećava se tijekom turističke sezone zbog velikog priljeva turista koji su odabrali upravo ovu regiju kao svoju destinaciju za odmor. Zdravstveno osoblje Opće bolnice Zadar sukladno etičkim kodeksima svojih struka kao i svojim radnim obvezama nastoji osim ispunjavanja svojih svakodnevnih radnih zadataka izaći u susret bolesnicima pružajući im podršku koja im je u tom trenutku potrebna - kaže Karuc. 

Video pogledajte OVDJE. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'
DRAMA OBITELJI IZ ZAGREBA

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'

Marcella i Nevenko imaju troje djece. Dvoje ide u vrtić, ali treće ne može jer su mijenjali pravilnik. Marcella zbog toga ne može raditi
Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...