Obavijesti

News

Komentari 79

Solidarnost prije svega: Što se sve besplatno nudi u izolaciji?

Solidarnost prije svega: Što se sve besplatno nudi u izolaciji?
1

I naše tvrtke odlučile su ponuditi i više nego dobar razlog da građani poslušaju nadležne službe i izbjegavaju javna okupljanja. Nudi se besplatni internet, gledanje filmova...

VIDEO

Solidarnost prije svega. Nakon što su strane tvrtke krenule s trendom davanja popusta u doba pandemije, i naše tvrtke odlučile su ponuditi i više nego dobar razlog da građani poslušaju nadležne službe i izbjegavaju javna okupljanja. 

Tako je, primjerice, Kino Mediteran na originalni način odlučio razveseliti ljubitelje filmova. 

Drakonske kazne: Za bijeg iz samoizolacije 3 godine zatvora
Drakonske kazne: Za bijeg iz samoizolacije 3 godine zatvora

- Ako može Pornhub, možemo i mi. Kad već ne možete u kina, mi vas častimo kvalitetnim filmovima. Na našoj stranici odaberite neke od 20 filmova iz naše ponude te ih besplatno pogledajte uz kod KARANTENA. Broj kodova je neograničen. Slušajte preporuke, čuvajte se i uživajte u filmovima - kažu iz Kina Mediterana. 

I Pickbox Now apelira na solidarnost te odgovorno ponašanje. 

- Naš mali doprinos zajednici u ovoj neočekivanoj situaciji je besplatno korištenje Pickbox NOW usluge. Sve serije, filmove i dokumentarne emisije dostupne su na području Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore - stoji u objavi. 

A1 i Tele2 omogućit će besplatan pristup internetu dok traje nastava na daljinu

Dva domaća telekom operatora A1 Hrvatska i Tele2 Hrvatska odlučili su se učenicima omogućiti besplatan pristup internetu dok traje nastava na daljinu. Sve se to radi u suradnji s nadležnim resornim ministarstvom i vrlo je važno za svu djecu da imaju kvalitetan pristup internetu i svim potrebnim obrazovnim sadržajima. 

S obzirom na odluku Vlade Republike Hrvatske o prekidu rada vrtića, osnovnih i srednjih škola na dva tjedna, a u sklopu mjera suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, A1 Hrvatska će svim korisnicima TV usluge od ponedjeljaka besplatno omogućiti sve kanale namijenjene djeci.

Novih pet slučajeva korone, a drugi brat blizanac se oporavlja
Novih pet slučajeva korone, a drugi brat blizanac se oporavlja

Radi se o ukupno 14 dječjih kanala s raznovrsnim zabavnim i obrazovnim sadržajem, namijenjenih svim uzrastima.

Kako bi roditeljima, odgajateljima i nastavnicima olakšali razdoblje bez rada vrtića i škola, svim korisnicima TV usluge od ponedjeljka će automatski biti dostupno svih 14 TV kanala za djecu iz Osnovnog, Proširenog i Dječjeg paketa. Većina kanala je potpuno lokalizirana na hrvatski, a dodatno su dostupni kanali i na francuskom, njemačkom i engleskom jeziku. Što se tiče zabave za najmlađe tu su popularni: Baby TV, Nick Jr. (eng.) Pickaboo, Duck TV, JimJam, TIJI, KiKa i Vavoom. Također, korisnicima su već dostupni u Osnovnom paketu: Nickelodeon, RTL Kockica,  Mini TV, CartoonNetwork, Boomerang i Nick Jr. (hrv.).

Osim zabavnog sadržaja djeca će moći pratiti i  Da Vinci Learning, jedan od najboljih svjetskih edukativnih TV kanala. Svojim interesantnim emisijama Da Vinci nadahnjuje gledatelja koji istovremeno uče i zabavljaju se.

Gradovi vs. korona: Neki kafići rade do 18, otkazani i plesnjaci
Gradovi vs. korona: Neki kafići rade do 18, otkazani i plesnjaci

I Tele2 Hrvatska podržava Ministarstvo od prvog dana provođenja obrazovne reforme Škola za život i učenicima koji su odabrali Tele2 kao svog operatora, kontinuirano od 2018. godine omogućava besplatne gigabajte mjesečnog podatkovnog prometa kao i besplatan pristup internetskim stranicama s obrazovnim sadržajem izdavačkih kuća koje sudjeluju u obrazovnoj reformi i koje su predmetni sadržaj stavile na za to predviđene stranice u sklopu Škole za život.

Tele2 je omogućio svim korisnicima besplatan pristup obrazovnim sadržajima koje omogućava CARNETova mreža,  uz korištenje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.

Iskon svim korisnicima daje 15 GB prometa besplatno

Iskon Internet će u ponedjeljak, 16.3. svim korisnicima Iskon.Mobile tarife aktivirati 15 GB prometa besplatno. Također, pristup programima nastave na daljinu bit će besplatan (tzv. zero rate) putem mobitela.

- Svim Iskon.TV korisnicima u ponedjeljak uključujemo Snimalicu 7 dana na kanale HRT3 i Sportska televizija, kako bi učenici nižih razreda mogli uspješno pratiti nastavu bilo kad tijekom dana i po potrebi više puta pregledati nastavno TV gradivo - kazali su iz Iskona.

Da je ovih dana važno je biti povezan, smatra i HT

Hrvatski Telekom će svim privatnim i poslovnim pretplatnicima od ponedjeljka, 16. ožujka, omogućiti 15 GB prometa u narednih 30 dana, a korisnicima na bonove dodatnih 2 GB. Svim poslovnim korisnicima već su omogućili dodatnih 50 GB prometa kako bi im i u predstojećem razdoblju olakšali rad od kuće. Svi korisnici će dobiti SMS obavijest u trenutku aktivacije dodatnih gigabajta.

Za školarce, u vrijeme dok se nastava bude održava na daljinu, osigurali su besplatan pristup programu „Škola za život”. Također u MAXtv Videoteci dostupna je usluga instrukcije.hr koja je odlična pomoć u savladavanju gradiva iz matematike za osnovnu i srednju školu. Sve video instrukcije su napravljene po programu školskog kurikuluma i svaki školarac kod kuće može vježbati i naučiti kako rješavati zadatke iz matematike različitih razina.

- Kako bismo dodatno olakšali praćenje nastave putem televizije uključena je Snimalica na svim HRT programima. Korisnicima MAXtv omogućili smo gledanje dodatnih MAXtv paketa bez naknade do 1. travnja, a po potrebi i dulje: RTL, RTL Premium i Nova TV pakete u HD rezoluciji, MAX Arena paket, Pickbox NOW videopaket - kazali su iz HT-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"