Obavijesti

News

Komentari 28

Solo igrač iz Zagore: Cijeli je svijet sada uz bika Jerryja

Solo igrač iz Zagore: Cijeli je svijet sada uz bika Jerryja
8

Traže ga deseci lovaca, a svima je zabranjeno da ga ubiju. Vlasnik ga želi zadržati na životu, a podršku odbjeglom papkaru daju i svjetski mediji

VIDEO

Potjera za neuhvatljivim bikom Jerryjem ušla je u četvrti dan. Gazda, policija, veterinari i lovci uzaludno ga ganjaju po brdima iznad Kaštela, ali Jerry se ne da.

Mislili su da ga imaju u nedjelju navečer, kad se iznenada pojavio jednoj ženi u dvorištu. Ipak, neukrotivi Jerry se po drugi put oteo hvatačima i dalje jaše slobodno.

Ovo je posljednja slika Jerryja: Stajao je ispred kuće neke žene
Ovo je posljednja slika Jerryja: Stajao je ispred kuće neke žene

Javili smo se lokalnom lovačkom društvu Putalj koje je uključeno u potragu. Zanimalo nas je hoće li pucati na bjegunca ako ga vide.

- Nećemo. Kad ga uočimo, moramo se javiti gazdi i onda će on doći po njega. Na nama je samo da ga lociramo i pratimo. U nedjelju ga je tražilo 80 lovaca i na njega bi pucali jedino u slučaju da krene na nas, da nas iznenada napadne - rekao nam je lovac Kajica Bonacin.

Jerryjev vlasnik Ivan Božić potvrdio nam je ovu informaciju.

- Ne smiju ga dirnuti, zabranio sam im da ga ubiju - rekao nam je gazda, koji je Jerryja odlučio pošto-poto zadržati na životu.

Vlasnik bika: Jerry će dobiti hotel s pet zvjezdica u Zagori
Vlasnik bika: Jerry će dobiti hotel s pet zvjezdica u Zagori

A kako i ne bi, kad je jogunasti bik praktički preko noći postao zvijezda. Izbjegao je mesarski nož i čistom snagom eskivirao iz modernog boksa. Vlasnik klaonice još se čudom čudi kako je Jerry uspio izbjeći sudbinu nepreglednog niza životinja koje su skončale u njegovim strojevima. Valjda su imale manje volje za životom. O Jerryju su se raspisali i svjetski mediji. Tako austrijski Kleine Zeitung piše o kolosu teškom 650 kilograma koji već danima uspješno bježi po brdima iznad Kaštela i zafrkava svoje progonitelje. U popodnevnim satima smo se još jednom čuli s gazdom Božićem, koji nam je ranije rekao da će Jerryja ostaviti na životu i omogućiti mu hotel s pet zvjezdica u Dalmatinskoj zagori. Još ga nije uspio uloviti. Vjetar se vezati ne može.

Koliko je Jerry popularan svjedoči i da je dobio grupu podrške na Facebooku.

Padale su u bunar, danima su bježale po poljima...

  1. Krava Šarulja je svojedobno kraj Đakova upala u 11 metara duboki bunar prilikom bijega. Vatrogasci su je morali izvlačiti.
  2. Ni psi, ni lovci, ni vatrogasci nisu mogli uloviti tri tvrdoglava istarska goveda koja su od 2015. do 2016. harala Gračišćem.
     
  3. Svojedobno je u Ivancu raspisana potjera za junicom koja je 2010. pobjegla iz klaonice. Nudili su 2500 kuna za dojavu.
  4. Najmanje 12 krava pobjeglo je s farme kraj Ivanić Grada u prosincu 2007. Jedna je pila vodu iz bazena i upala u njega.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"