News

Komentari 14

Spajić optužio Vučemilović da laže, ona odgovorila: Napadima na mene kupujete vrijeme

Spajić optužio Vučemilović da laže, ona odgovorila: Napadima na mene kupujete vrijeme

Spaić tvrdi kako je vijest koju su mediji objavili, da su pojedini članovi Predsjedništva DP-a zatražili sazivanje sjednice kako bi im zamjenik predsjednika dodano objasnio okolnosti Škorine ostavke, lažna

Nakon ostavke Miroslava Škore, članovi Domovinskog pokreta su pokrenuli svađe koje se danas nastavljaju, prenosi Index.hr.

V.d. glavnog tajnika Domovinskog pokreta Daniel Spajić je poslao priopćenje u kojem odgovara na prozivke Škorine sestre Vesne Vučemilović.

Spaić tvrdi kako je vijest koju su mediji objavili, da su pojedini članovi Predsjedništva Domovinskog pokreta zatražili sazivanje izvanredne sjednice kako bi im zamjenik predsjednika dodano objasnio okolnosti iznenadne ostavke Miroslava Škore, lažna.

Kao potpisnici tog zahtjeva se navode članovi Predsjedništva DP-a; Ante Prkačin, Vesna Vučemilović, Stipo Mlinarić, Ružica Vukovac, Davor Dretar, Slaven Dobrović, Damir Markuš, Barbara Knežević, Zorica Gregurić, Nikola Grabovac i Igor Peternel.

Međutim, Spajić kaže da osobe koje su navedene u priopćenju nisu Vesni Vučemilović nisu dale vlastoručni potpis te stoga to navodno priopćenje predstavlja lažnu vijest:

- Mediji koji su ga prenijeli iznijeli su netočnu i neprovjerenu informaciju. Istina je da Vučemilović širi lažne vijesti i da je zloupotrijebila imena članova Predsjedništva DP-a, iako nema njihove potpise.

Kaže kako su on i Mario Radić sjednicu Predsjedništva DP-a prije objave navodnog priopćenja. Dodaje da je Vučemilović zloupotrijebila imena članova i poslala 'priopćenje' kako bi stvorila dojam da je sjednica rezultat njezinog osobnog pritiska i želje pobrojanih, ali ne i potpisanih članova Predsjedništva DP-a.

Kaže kako je Vučemilović neke od članova i vrijeđala kad ih je molila za potpis, a dobila odbijenicu. U svezi ovoga postupka Domovinski pokret će poduzeti pravne korake, dodaje.

Spajić je zaključio da će se sjednica održati sljedeći tjedan.

No, Vesna Vučemilović mu je brzo odgovorila putem svojeg Facebook profila.

Ne želeći dalje polemizirati sa samoproglašenim vedeima koji su nakon ostavke trebali prvo sazvati Predsjedništvo, pa tek onda ići u javnost, pozivam sve da se javno očituju jesu li za tu žurnu izvanrednu sjednicu predsjedništva ili nisu.

Ako nisu, neka objasne članstvu i javnosti zašto nisu. Ovo je XXI stoljeće i sve se može online. Ako se može poslovati, plaćati, studirati i glasovati o zakonima putem interneta, onda se i sjednica može sazvati u roku od sat vremena. Nitko od nas ne smije imati važniji posao od Domovinskog pokreta.

Prestanite obmanjivati i lagati sve najavom sjednice. Sazovite ju odmah. Ovako ostavljate dojam spletkaroša koji sve žele pripremiti da bude po vašem, a taj scenario nećete gledati. Domovinski pokret nije ničija prćija, ponajmanje vaša.

Napadima na mene kupujete vrijeme. Imate za sve vremena, osim za ono što je bitno. Sve sam navedene osobe kontaktirala i neka slobodno javno kažu ako su protiv sazivanja Predsjedništva i da imaju važnijeg posla ili su na ljetovanju. A što se tiče najava da će "tijela stranke" poduzeti nešto u svezi mojih istupa,

1. što sam krivo napravila?

2. Koji dio Statuta sam povrijedila?

3. Kad smo usvojili bilo koji podakt u smislu pravilnika.

4. Ako niste željeli javni razgovor, onda ste nakon ostavke dr.sc. Škore trebali sazvati Predsjedništvo i pokazati je nama, a ne je objaviti na njegovom FB profilu (jer ga on nije kontrolirao) prije nego je uspio izaći autom s parkinga.