Obavijesti

News

Komentari 52

Kome smo je gradili? Zatvorili Spaladium Arenu zbog duga

Kome smo je gradili? Zatvorili  Spaladium Arenu zbog duga
3

Dvorana je inače u javno-privatnom partnerstvu Grada Splita s konzorcijem koji čine tvrtke Konstruktor inženjering, Dalekovod i Institut građevinarstva Hrvatske

VIDEO

Zbog duga od oko 22 milijuna kuna zatvorena je  Spaladium Arena. U tu dvoranu uloženo je 70 milijuna eura, a otvorena je za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009. godine. Dvorana je u javno-privatnom partnerstvu Grada Splita s konzorcijem koji čine Konstruktor inženjering, Dalekovod i Institut građevinarstva Hrvatske. 

Nikad nije niti bila dovršena, a niti isplativa. 

Tvrtka "Sportski grad TPN" , koja u ime vlasnika upravlja dvoranom, potražuje 21,5 milijuna kuna od Grada Splita za najam. Spaladium Arena duguje Poreznoj upravi 2,6 milijuna kuna, blokiran im je račun, a imaju i stotine tisuća kuna neplaćenih režija.

- Sve tehničke dozvole i atesti su istekli, nema osiguranja, tako da nismo ništa ugovarali od novih događanja. O eventualnom stečaju i budućnosti će odlučivati Grad, Vlada, konorzciji triju tvrtki i kreditori – poručio je Renco Posinković.

Grad Split je, prema ugovoru koji je potpisala bivša HDZ-ova gradska vlast pod okriljem politike tadašnje Vlade Ive Sanadera, bio je dužan plaćati 3,6 milijuna kuna što su činili do prosinca 2010. godine.  Iz Grada za spas Arene traže da im Vlade da ustupi vlasništvo nad zemljištem u Lori na kojem se nalazi Arena što bi omogućilo izgradnju planiranog poslovnog tornja, dijela vrijednog 147 milijuna eura za komercijalne sadržaje. Od prihoda komunalija bi se, kako najavljuje iz Grada Splita, plaćao najam dvorane.

- Arena je samo rashod za Grad, a ne postoji prihod za pokrivanje tog rashoda. Ne možemo financirati arenu jer ta sredstva nemamo u godišnjem proračunu. Tek kad se nastavi izgradnja, od novca iz komunalnog doprinosa moći se financirati najam dvorane – poručio je Jure Šundov, zamjenik splitskog gradonačelnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo