Obavijesti

News

Komentari 7

Ostavljeni i izgladnjeli magarci na Kurbi Maloj konačno spašeni

Ostavljeni i izgladnjeli magarci na Kurbi Maloj konačno spašeni

Načelnik općine Murter Toni Turčinov s inspektoricama je posjetio otočić Kurba Mala na kojem se nalaze magarci, napojili su ih, a ostavljeno im je i pojilo kako bi magarci preživili do prijevoza

VIDEO

Nakon što su ranije Poljaci uočili dva odbačena magarca na Kornatima, općina Murter-Kornati bacila se na posao organiziranja akcije spašavanja tih životinja. Jedan dio akcije prošao je uspješno, a životinje su žive i u dobrom stanju, javlja Murter News.

Turisti našli dva napuštena magarca na Kurbi Maloj: 'Loše su, popili su 20 litara vode'
Turisti našli dva napuštena magarca na Kurbi Maloj: 'Loše su, popili su 20 litara vode'

U spašavanje se krenulo rano ujutro s plovilom nakrcanim sijenom, vodom i posudama za improvizirano pojilo jer su životinje ostavljene na otocima na kojima nema pitke vode, hrane, ljudi, a ni hlada. Postojala je bojazan kako bi magarci mogli uginuti do dolaska spasilačke akcije.

- Jako su pitomi. Ugledali su brod i odmah su došli u plićak, pratili su brodicu, kao da su jedva dočekali ljude. Valjda su naviknuli da im jedriličari koji slučajno naiđu daju hranu i vodu. Veterinarke su ih pregledale i ustanovile da su u općem dobrom stanju. Uhranjeni su jer po otoku ima zelenila, međutim, problem je bio nedostatak vode - prenosi Slobodna Dalmacija.

Kurba Mala

Naša dva tovara, cura i dečko, zdravi, siti, čeka ih udomljavanje (ponovljen video, signal na Kornatima nije baš idealan)💪 🥰

Objavljuje Murter News u Četvrtak, 30. srpnja 2020.

 Na sreću, obje životinje zatečene su kako hlade svoja kopita u plićaku. Veterinarke su ustanovile kako su životinje u dobrom zdravstvenom stanju, da su dobro uhranjene te da su u pitanju mlađe životinje. Pretpostavile su da je ženka majka, a mali magarac njeno mladunče.

Čip nije pronađen na magarcima te samim time nije bilo moguće otkriti vlasnika. Načelnik općine Murter Toni Turčinov posredovao je i pri dogovaranju udomljavanja dvije odbačene životinje te s tribunjskim načelnikom Markom Grubelićem dogovorio da će udruga 'Tribunjski tovar' prihvatiti magarce na svoju farmu.

Životinjama je ostavljeno to improvizirano pojilo, a prijevoz će biti organiziran kroz narednih dan-dva čim bude slobodno posebno plovilo Nacionalnog parka Kornati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk