Obavijesti

News

Komentari 4

Spasili su ih s ceste i sada imaju životinje maskote

Spasili su ih s ceste i sada imaju životinje maskote
5

Zahvaljujući dobrim ljudima, neki napušteni kućni ljubimci novi topli dom pronašli su u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče te Institutu “Ruđer Bošković”

VIDEO

Albino mačak Šime ima devet godina i gluh je. Došao je iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj i zato smo ga nazvali Šime. Ondje ga je netko bacio u dvorište još dok je bio mačić, a mi smo ga udomili. Kastrirali smo ga, a redovito ga cijepimo i tretiramo protiv buha i krpelja, objasnila je dr. Ivana Čović iz Psihijatrijske bolnice Vrapče u Zagrebu. Šime se odlično slaže s Nerom. Ona je mješanka terijera i u bolnicu je stigla prije pet godina. Bila je skotna i tražila je utočište.
- Jako se vezala uz pacijenta koji ju je hranio i brinuo se o njoj, no svima nam se zavukla pod kožu i ostala je ovdje. Štence smo udomili, a nju smo sterilizirali. Cijepljena je i čipirana - ispričala je sestra Đurđa Mustač. Vole je i osoblje i pacijenti. Najradije patrolira svojim teritorijem i izležava se na suncu, kao i Bubi, mješanac šnaucera i škotske ovčarke. U Institut “Ruđer Bošković” stigao je 2006.
- Bila je zima, oko Nove godine. Kolega ga je pronašao na ulici i donio ovamo. Ima nas desetak koji se svakodnevno brinemo o njemu - objasnila je dr. Duška Vujaklija, molekularna gentičarka. Bubi je Dušku posebno zavolio. Cijepljen je i čipiran, a društvo u Institutu prave mu i tri mačke, o kojima se, uz brojne članove kemijskog laboratorija, brine elektroničar Amir Dubravić.
- Primijetio sam ih u ljetnim mjesecima. Počeo sam im donositi hranu. Sad smo se već sprijateljili, pa dolazim i vikendom i neradnim danima - zaključio je Dubravić.

KINGA SE OBOŽAVA IGRATI U BANSKIM DVORIMA
Premijer Ivo Sanader kujicu Kingu dobio je 2006. na dar od mađarsko-hrvatskog stožera za organizaciju kandidature za Europsko prvenstvo u nogometu 2012. Crna kujica svakog mjeseca jedan dan provede s premijerom u Banskim dvorima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"