Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Speleolozi zarobljeni u špilji, voda je preplavila tunel

Prema tvrdnjama četvorice speleologa koji su uspjeli izaći iz špilje, dvojica kolega sa sobom imaju astro folije koje im mogu pomoći da zadrže tjelesnu toplinu

1 komentara

Poljski spasioci strahuju za živote dvojice speleologa zarobljenih u špilji u poljskim Tatrama nakon što je voda preplavila tunel i spriječila im izlazak, rekao je u ponedjeljak šef službe za spašavanje.

"Uvjeti u špilji su teški. Temperatura je oko 4 stupnja Celzija. Strahujemo za živote zarobljenih speleologa", kazao je Jan Krzysztof, čelnik TOPR-a, poljske službe za gorska spašavanja. 

"Ključno pitanje je: jesu li preživjeli? I dalje ne znamo gdje se nalaze, a područje koje želimo pročistiti je dugačko oko 30 metara". 

"Osjećamo da su blizu spasioca, možda udaljeni 10 metara, no drugo je pitanje koliko vremena treba do njih", rekao je Krzysztof. 

Samo da bi se došlo do područja gdje su zatočeni potrebno je oko osam sati, a još više vremena treba za pripremu puta za evakuaciju. 

Najveća prijetnja speleolozima je hipotermija, rekli su ranije spasioci. 

Prema tvrdnjama četvorice speleologa koji su uspjeli izaći iz špilje, dvojica kolega sa sobom imaju astro folije koje im mogu pomoći da zadrže tjelesnu toplinu. 

"To je praktički sve što imaju da bi održavali temperaturu", rekao je Krzysztof. 

Speleolozi su zarobljeni u špilji Wielka Sniezna od subote.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message