Obavijesti

News

Komentari 33

Splitske četvrti imaju problem s bučnim i pijanim 'balotašima'

Splitske četvrti imaju problem s bučnim i pijanim 'balotašima'
3

Osim problema s 'balotašima' na sjednici splitskog Gradskog vijeća raspravljalo se i o privatizaciji pomorske tvrtke Jadroplov, te kandidaturi Eurobasketa 2015. godine

VIDEO

Na sjednici splitskog Gradskog vijeća u srijedu ujutro razmatrao se problem pijanih i bučnih 'balotaša' po gradskim četvrtima, 'sumnjiva' privatizacija pomorske tvrtke Jadroplov, te kandidatura Eurobasketa 2015

HDZ-ovci su zamjerili gradonačelniku Ivi Baldasaru (SDP) jer ništa nije učinjeno da se Split kandidira za domaćinstvo dijela utakmica tog košarkaškog prvenstva za seniore, već su pozvani Zagreb i Zadar.  

'Nema smisla da trošimo novce za neku sporednu utakmicu'

- Ništa nismo znali o tome, nije ni o čemu obavijestio ni Hrvatski košarkaški savez. Saznali smo  smo o tome iz medija, a ni u Ministarstvu nisu puno znali o tome. Napravit ću sve da se kandidiramo, iako Split možda ne bi imao nekog značajnije koristi od toga. Zadru je košarka sport broj jedan, živi za košarku. Ako ćemo dobiti neku važnu utakmicu onda može, ali mislim da nema smisla da potrošimo novce na neku sporednu utakmicu koja neće privući dovoljno gledatelja -  poručio je Baldasar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Pijane zabave balotaša traju duboko u noć'

Vijećnik Tonći Blažević (HSLS) potegao je na Gradskom vijeću pitanje nelegalnih igrališta balota u gradskim četvrtima. Na njima se nerijetko zidaju nadstrešnice i mjesta za roštiljanje, a pijana zabava balotaša traje duboko u noć.

- Problem je učestalo ispijanje većih količina alkohola uz stambene zgrade, dolazi do tuča, ureduje i policija. Tamo imaju kamine i građevine, spaja se struja, voda, priključuju frižideri. Upozoravamo da balotaši igraju i duboko u noć smetaju stanarima. Tko je odgovoran da nije osiguran normalan život u zgradama, treba li dovesti komunalne i građevinske inspekciju. Nitko nije protiv balota, no, red i mir moraju se poštovati. Uredujemo oko vremena rada kafića i restorana, a pitamo se zašto se ovo ne dovodi u red – negodovao je Blažević.

Gradonačelnik je poručio kako će se igranja na balotaškim terenima morati ograničiti od rujna do ponoći, a napomenuo je da je kršenje reda i mira u domeni policije.

'Jadroplov je na diskontnoj prodaji kako bi se popunio proračun'

Igor Boraska, vijećnik s liste Anđelke Visković i bivši veslački olimpijac, upozorio je da se  rasprodaje tvrtka Jadroplov nakon 67 godina postojanja kako bi se popunile proračunske rupe.

– Split će ostati bez svoje najpoznatije brodarske tvrtke, a i Sindikat pomoraca upozorava da je prodaja Jadroplova po ovoj cijeni zapravo diskontna prodaja samo da bi se pokrpao proračun. Upitna su radna mjesta i obrazovanje pomoraca. Treba izbjeći još jednu privatizacijsku sramotu. Da li će se ova gradska vlast obratiti Vladi o ovome, prije nego što splitsko brodarstvo ode u muzejske prostore - pitao je Boraska.

Gradonačelnik je ustvrdio kako će Jadroplov ostati u Splitu i pod istim imenom. Dodao je da se radi o privatizaciji koja se uvelike razlikuje od prvotnog modela kojim su uništavane tvrtke.

Marijo Sičić (HGS) apelirao je da Grad odredi datum za Dan hrvatskih branitelja Grada Splita. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS