Obavijesti

News

Komentari 10

Splitski kirurg: 'Nikad nije bilo prijave do ove afere s mitom'

Splitski kirurg: 'Nikad nije bilo prijave do ove afere s mitom'
1

Anonimni djelatnik bolnice u dopisu je naveo 25 slučajeva u kojima je navodno pogriješio splitski kirurg. Prozvani odbacuje sve i tvrdi ga njega blate kako bi sakrili aferu

VIDEO

Ravnateljstvo KBC-a Split naredilo je izvanredni unutarnji nadzor nakon što su dobili pismo anonimnog djelatnika bolnice u kojem se jednoga kardiokirurga optužuje za navodno neznanje i neprofesionalnost, čime je, tvrdi se u dopisu, prouzrokovana smrt četiri pacijenta. 

Anonimni djelatnik poslao je dopis u kojem je naveo 25 slučajeva u kojima je navodno pogriješio splitski kirurg. U dopisu se tvrdi kako je kirurg premosnice stavljao na pogrešne koronarne arterije, stavljao premali broj premosnica od potrebnog, i to u nekoliko slučajeva, stavljao venske premosnice kad su trebale biti arterijske, pokazao neznanje kad je kod operacije navodno dva i pol sata priključivao pacijenta na izvantjelesni krvotok itd.

Liječnici ljuti: Predsjednica nas vrijeđa i omalovažava naš rad!
Liječnici ljuti: Predsjednica nas vrijeđa i omalovažava naš rad!

- Uz zabrinjavajuće kirurško neznanje, prisutna je i izrazita nesavjesnost, koja se očituje iz njegovih postupaka i izjava. Npr. kako mu je premala plaća da bi napravio sve što je potrebno (...), kako neće stići napraviti sve potrebne procedure jer ga čeka društvo za kartanje i slično - stoji u dopisu. 

Anonimni djelatnik u dopisu optužuje i da je prouzrokovao četiri smrtna ishoda, tri nakon operacijskog zahvata disekcije aorte te još jedan smrtni ishod prilikom ugradnje umjetnog aortalnog zaliska. Među 25 točaka u kojima se navode svi navodni “grijesi” splitskoga kirurga jest i ona u kojoj anonimni djelatnik opisuje kako se prozvani kirurg tijekom zahvata navodno telefonski konzultirao o daljnjem postupanju. 

bolnica Krizine

U dopisu djelatnik tvrdi kako je tijekom te operacije pacijent preminuo, a aortalni graft je svejedno postavljen uz, stoji u dopisu, komentar kirurga da će tako pacijent bolje izgledati na Patologiji. Za komentar smo upitali i prozvanog liječnika.

- Nikad nije bilo službene prijave, do ove sad, i to u momentu kad imamo drugu aferu u odjelu - rekao nam je kirurg. 

Što se tiče druge afere koju spominje, radi se o slučaju davanja i primanja mita s kraja 2018., za koji je Uskok i službeno podignuo optužnicu. Što se tiče najnovijeg slučaja na splitskoj Kardiokirurgiji, službene prijave za nesavjesno liječenje nije bilo. Komentar ravnatelja splitskog KBC-a dr. Julija Meštrovića još se čeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.