News

Komentari 0

Splitsko-dalmatinski župan: Ove godine smo osigurali 6 milijuna kuna za subvenciju obrtnika

Splitsko-dalmatinski župan: Ove godine smo osigurali 6 milijuna kuna za subvenciju obrtnika

"Imamo ugovore s devet banaka i za ovu godinu osigurali smo šest milijuna kuna za subvencioniranje kredita u bankama," rekao je Boban na predstavljanju programa kreditiranja poduzetništva i obrta

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u srijedu je najavio kako će tijekom ove godine u toj županiji biti osigurano šest milijuna kuna za subvencioniranje kamata poduzetnima i obrtnicima.

"Imamo ugovore s devet banaka i za ovu godinu osigurali smo šest milijuna kuna za subvencioniranje kredita u bankama," rekao je Boban na predstavljanju programa kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita.

Podsjetio je kako su glavni uvjeti za subvencioniranje kredita da poduzetnici koji ih podižu zapošljavaju nove radnike te da nemaju poreznog duga. Objasnio je kako će programom subvencioniranja kredita biti obuhvaćeni poduzetnici koji budu uzimali kredite od 200.000 kuna do pet milijuna kuna.

Podsjetio je i kako se u Splitsko-dalmatinskoj županiji subvencioniranje kamata provodi četiri godine i u tom je razdoblju osigurano više od 19 milijuna kuna za subvencioniranje kreditnih kamata.

"U protekle četiri godine subvencionirali smo kredite za 350 poduzetnika s područja Splitsko-dalmatinske županije koji su ukupno podignuli više od 541 milijun kuna kredita od raznih banka.

Kamata za poduzetnike obuhvaćene ovim programom iznosit će između od 0,7 posto 1,7 posto, a ostatak kamate podmirivat će Splitsko-dalmatinska županija, rečeno je na predstavljanju kreditnog programa.