Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Sporazum o promicanju dječjih prava potpisali HTZ i Unicef

Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i UNICEF potpisali su u utorak sporazum o suradnji na promicanju dječjih prava u turističkom sektoru u Hrvatskoj, najavljena incijativa i 'Za snažniju obitelj'

Zagreb: Ministar turizma Gari Cappelli o novim prijedlozima turističkih zakona
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1 komentara

Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i UNICEF potpisali su u utorak sporazum o suradnji na promicanju dječjih prava u turističkom sektoru u Hrvatskoj, a tom prigodom najavljeno je i partnerstvo Arena Hospitality Grupe i UNICEF-a na pružanju podrške UNICEF-ovoj programskoj inicijativi 'Za snažniju obitelj'.

Glavni cilj suradnje je potaknuti dobre prakse u turizmu u kontekstu djece gostiju, djece obitelji zaposlenih u turizmu te mladih učenika i radnika, izvijestili su u utorak iz UNICEF-a.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali ministar turizma RH Gari Cappelli, direktor glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Regina M. Castillo

U sklopu suradnje Ministarstvo turizma, HTZ  i UNICEF će promovirati važnost brige o dječjim pravima u turističkom sektoru, kroz konferencije, kongrese i druga događanja te organizirati edukacije o dječjim pravima za djelatnike u turizmu. Ministarstvo turizma i HTZ ujedno će pružati podršku UNICEF-ovim programima za podršku najranjivijoj djeci u Hrvatskoj i njihovim obiteljima.

- Turizam je industrija doživljaja i emocija, a naša je želja da sva djeca koja posjećuju Hrvatsku imaju priliku vidjeti sve ono najbolje što Hrvatska nudi kako bi im ostala u nezaboravnom sjećanju. Isto tako, turizam može biti svima prilika da ga kreiramo zajedno. Upravo zato Ministarstvo turizma kroz dio programa namijenjenih mladima uvijek potiče djecu i učenike na kreativnost i inovativnost. Želimo da mladi budu uključeni u stvaranje konkurentnog i odgovornog turizma i upravo zato je suradnja s UNICEF-om još jedan korak kojim gradimo temelje budućnosti hrvatskog turizma jer je u konačnici čovjek uvijek ključ uspjeha - izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Tom prigodom najavljeno je partnerstvo Arena Hospitality Grupe i UNICEF-a na pružanju podrške UNICEF-ovoj programskoj inicijativi 'Za snažniju obitelj' koji osigurava unaprjeđenje kvalitete socijalne podrške obiteljima koje se suočavaju s poteškoćama. 

Arena Hospitality Grupa će u svojim odabranim hotelima, odmaralištima i kampovima u suradnji s UNICEF-om pokrenuti niz aktivnosti usmjerene na goste i zaposlenike kako bi promovirao dječja prava i solidarnost s najranjivijim članovima našeg društva. Sredstva prikupljena u sklopu suradnje usmjerit će se u podršku obiteljima s djecom iz sustava socijalne skrbi u Istarskoj županiji. 

Sporazum o partnerstvu potpisali su predsjednik Uprave Arena Hospitality Grupe Reuel Slonim i predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Castillo. 

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message