Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Sprečavanje zlostavljanja djece hitna je zadaća Katoličke Crkve

Spriječiti zlostavljanje djece 'hitna je zadaća' Katoličke Crkve, izjavio ja papa Franjo u nedjelju, četiri dana prije početka dugo očekivanog Vatikanskog sastanka na vrhu o tom problemu

FILE PHOTO: Pope Francis leads a special audience with members of a volunteers association at the Vatican
Foto: Max Rossi
8 komentara

Pozivam vas da molite za ovaj događaj koji želim organizirati kao snažan čin pastoralne odgovornosti, glede hitnosti problema našeg doba, kazao je papa Franjo tijekom nedjeljnoga Angelusa održanog na Trgu svetog Petra u Rimu. 

Na summitu o prevenciji svećeničkog zlostavljanja djece koji će se održati od 21. do 24. veljače, Papa će zajedno s biskupima iz crkava koji će stići iz cijelog svijeta pokušati ukazati na ovaj veliki problem te se angažirati na njegovu rješenju. 

FILE PHOTO: Cardinal McCarrick from U.S. arrives for a meeting at the Synod Hall in the Vatican NEMA MOGUĆNOST ŽALBE Seksualni predator McCarrick izbačen je iz svećeničkog reda

Vatikan je već neko vrijeme aktivan po tom pitanju. U subotu je Sveta Stolica trajno razriješila iz svećeničkog reda bivšega kardinala Theodorea McCarricka, pošto ga je disciplinska komisija proglasila krivim za seksualno zlostavljanje odraslih i maloljetnika.

McCarrick, je u srpnju postao prvi rimokatolički prelat kojemu je u gotovo stotinu godina oduzeta titula kardinala, a sada je postao i najviše pozicionirana osoba Katoličke Crkve koja je razriješena iz svećeničkog reda.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message