Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
169 komentara

Spremne pošiljke za Hrvatsku: Stiže zaštitna oprema iz Kine

Ministar je kazao kako zbog transportnih problema zrakoplov nažalost nije došao još ranije, kako je predviđeno. No, očekuje se da će u subotu tijekom dana sletjeti u Frankfurt te u nedjelju u Zagreb

Foto: 24sata.hr
169 komentara

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je izjavio kako je u Vladi dogovoreno da se s kineskim vlastima diplomatskim putem izravno dogovara kontinuirana dostava zaštitne opreme, a očekuje da će u nedjelju u Zagreb sletjeti zrakoplov iz Šangaja s tom opremom. Ovo su fotografije zaštitne opreme koja se pakira u drugi zrakoplov u Šangaju. Prvi je već u zraku, a opremu prevozi Lufthansa.

Beroš je za N1 televiziju, nakon jučerašnjeg sastanka u Vladi o kompleksnosti globalnog problema nabave zaštitne opreme, rekao kako su se za tu opremu srećom otvorila istočna tržišta, pogotovo kinesko.

- Mislimo da je najbolji način dogovaranja direktno diplomatskim putem s kineskim vlastima, jer se pojavljuju brojni prekupci, dobavljači koji se rukovode ekonomskim kriterijima, pa sada tražimo optimalne načine u komunikaciji premijera s kineskim državnim vrhom da osiguramo i nadalje potrebnu opskrbu Hrvatske zaštitnom opremom - poručio je.

Ministar je kazao kako zbog transportnih problema zrakoplov nažalost nije došao još ranije, kako je predviđeno. No, očekuje se da će u subotu tijekom dana sletjeti u Frankfurt te u nedjelju u Zagreb.

VIDEO UŽIVO: SREĆA U NUŠTRU Beroš nazvao dječaka Šimuna koji ga je nacrtao kao junaka...

- Prema tome, sva oprema koja je plaćena bit će dostavljena s nekoliko dana zakašnjenja, što je još i minimum problema s kojima se sreću drugi -  istaknuo je Beroš.

O cijeni koja je plaćena nije želio govoriti, ali je naglasio kako je “doista cijena zaštitne opreme odletjela u nebo”. 

- Međutim, cijena u ovom trenutku nije važna jer zaštitna oprema spašava živote naših zdravstvenih djelatnika, a isto tako i naših bolesnika - poručio je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message