News

Komentari 45

Srbija ide u lockdown, zatvaraju od ponoći sve osim trgovina, ljekarni i benzinskih postaja

Srbija ide u lockdown, zatvaraju od ponoći sve osim trgovina, ljekarni i benzinskih postaja

Pokušavamo naći najbolji mogući balans između zaštite zdravstvenih djelatnika, zaštite radnih mjesta i podrške privredi i mentalnog zdravlja nacije, rekla je Ana Brnabić

Krizni stožer u Srbiji donio je odluku o lockdownu kakav je bio prošli vikend - od sutra, odnosno od ponoći do ponedjeljka bit će otvorene samo trgovine s prehrambenim artiklima, ljekarne i benzinske postaje.

S radom će nastaviti državne institucije, pošte, banke i proizvodni kapaciteti.

Ana Brnabić je na upravo održanoj presici najavila da se neće uvoditi policijski sat ni zabrana kretanja, ali je apelirala na maksimalnu disciplinu do ponedjeljka.

- Ovo je kompromisno rješenje, dugo smo razgovarali. Pokušavamo naći najbolji mogući balans između zaštite zdravstvenih djelatnika, zaštite radnih mjesta i podrške privredi i mentalnog zdravlja nacije - rekla je Brnabić i dodala da se radi na dodatnom povećanju kapaciteta za testiranje.

Naglasila je da će vrtići i škole nastaviti s radom, ali da niži razredi osnovne škole od ponedjeljka vjerojatno idu na online nastavu. Također je rekla kako se nada da će masovno cijepljenje dati rezultate, te da je Vučić od Kine naručio još jedan kontigent cjepiva koji bi trebao doći do kraja mjeseca, a do kraja tjedna im stiže 60.000 doza Pfizera.

Najčitaniji članci