Obavijesti

News

Komentari 21

Odobreno izručenje zločinca Vučurevića i Hrvatskoj i BiH

Odobreno izručenje zločinca Vučurevića i Hrvatskoj i BiH
1

Bombardirao je Dubrovnik: Ostao je upamćen po izjavi da će JNA nakon osvajanja sagraditi još stariji i još ljepši Dubrovnik. Ne želi da mu se sudi u Republici Srbiji

VIDEO

Kazneno vijeća Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu donijelo je rješenje da ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević može biti izručen i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, izjavila je danas Dušica Ristić, glasnogovornica Višeg suda dodajući kako Viši sud nema službenu informaciju da je Vučurević napustio Srbiju

- Tada mu je istražni sudac oduzeo osobnu iskaznicu, a putovnicu mu nije oduzeo jer ju nije ni imao. Sud je, međutim, dobio jamstvo Bosne i Hercegovine da mu ni ta država neće izdati putovnicu do okončanja postupka ekstradicije, odnosno pravomoćne odluke o zahtjevima BiH i Hrvatske za njegovo izručenje - rekla je glasnogovornica. Dodala je kako na rješenje o dozvoli ekstradicije i Hrvatskoj i BiH, koje je doneseno 7. rujna, Vučurević ima pravo uložiti žalbu Prizivnom sudu u Beogradu koji će donijeti pravomoćnu odluku.

Srbiji pobjegao ratni zločinac Božidar Vučurević, otišao u BiH?

Božidar Vučurević (75), kojeg Hrvatska traži zbog ratnog zločina u Dubrovniku, pobjegao je iz Srbije u BiH te je po odvjetniku poručio da želi da mu se sudi u toj zemlji.

- Rekao je da će se već u ponedjeljak prijaviti sudu u Trebinju i da jedva čeka da mu se sudi u BiH - izjavio je za agenciju Beta njegov odvjetnik Svetozar Vujačić. Dodao je da Vučurević u Beogradu nije imao novca za smještaj i kućno liječenje.

Naime, zbog problema sa srcem prošli je mjesec prebačen u bolnicu, a prošli je ponedjeljak pušten na kućno liječenje. Iz pritovora je pušten još 17. lipnja uz uvjet da do okončanja postupka ne napušta Srbiju. Istražnom se sucu morao javljati dva puta na tjedan. Još se ne zna kako je iz Srbije pobjegao.

Iz ekstradicijskog pritvora u Beogradu pušten je 17. lipnja pod uvjetom da ne napušta Srbiju do okončanja ekstradicijskog postupka i bio je obvezan javljati se dva puta tjedno istražnom sucu koji vodi postupak, podsjeća B92.

Podsjetimo, Vučurević je uhićen na graničnom prijelazu u Srbiji 4. travnja temeljem tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska, koja ga traži zbog granatiranja Dubrovnika 1991. i 1992.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao