Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
15 komentara

Sretan rođendan: Zagreb je prije 94 godine dobio ZOO

Nedavno su u Zoološkom vrtu Zagreb dobili i prinove. Najstariji stanovnik vrta je nilski krokodil koji je 1972. uselio u tropsku kuću. Najpopularnije životinje parka su lavovi

Foto: Zoo Zagreb
15 komentara

Zahvaljujući Miji pl. Filipoviću danas nam je 94. rođendan!

Baš danas. Slavimo ga uvijek nešto ranije - pred kraj školske godine, ali ako nam želite napisati čestitku ili poslati najdražu fotku iz Vrta, pravi je trenutak.

Foto: Zoo Zagreb

Napisao je to u četvrtak ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta Damir Skok i objavio niz crno-bijelih fotografija s bivšim stanovnicima, posjetiteljima i timariteljima tog najvećeg vrta u zemlji. Među njima su tigar, žirafe i slonovi kojih više nema, ali tu je drugih 275 vrsta životinja i 2225 jedinki koji žive u južnom dijelu Maksimira. Nedavno su dobili i prinove pa su tako isti dan ‘rođeni’ mladi morski lav i alpaka. O svima njima brine 65 zaposlenika, a u traju planovi novog uređenja nastambi za neke životinje među kojima su i medvjedi. Najstariji stanovnik vrta je nilski krokodil koji je 1972. uselio u tropsku kuću. Najpopularnije životinje parka su lavovi.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message