Obavijesti

News

Komentari 9

Rusi pogodili skladište goriva u Odesi, nema žrtava

Rusi pogodili skladište goriva u Odesi, nema žrtava

Grad je u fokusu ruskih snaga jer bi, ako bude zauzet, omogućio Moskvi da izgradi kopneni koridor do Pridnjestrovlja, odcijepljene pokrajine Moldavije koja govori ruski jezik u kojoj se nalaze ruske snage

Ruske rakete pogodile su "ključnu infrastrukturu", najvjerojatnije skladište goriva u blizini ukrajinskog lučkog grada Odese u ranim jutarnjim satima u nedjelju, ali nije bilo žrtava, objavili su gradski dužnosnici.

POGLEDAJTE EMISIJU UŽIVO: GOST IVO GOLDSTEIN

Odesa, na obali Crnog mora, ključna je crnomorska luka i glavna baza ukrajinske mornarice.

Grad je u fokusu ruskih snaga jer bi, ako bude zauzet, omogućio Moskvi da izgradi kopneni koridor do Pridnjestrovlja, odcijepljene pokrajine Moldavije koja govori ruski jezik u kojoj se nalaze ruske snage.

Ukrajina tvrdi: Rusi napadaju Odesu, a Irpin je u ruševinama
Ukrajina tvrdi: Rusi napadaju Odesu, a Irpin je u ruševinama

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su raketni napadiruske vojske u nedjelju uništili rafineriju nafte i tri skladišta goriva u blizini Odese, dodajući da je te objekte koristila Ukrajina za opskrbu svojih vojnika u blizini grada Mikolajiva.

Vladislav Nazarov, časnik Operativnog zapovjedništva Jug Ukrajine, rekao je na Telegramu: "Rusija je započela raketnim napadom. Regija Odesa bila je među prioritetnim ciljevima. Neprijatelj je nastavio svoju podlu praksu udara na ključnu infrastrukturu."

"U pojedinim dijelovima grada vidljiv je dim. Svi relevantni sustavi i strukture rade... Nema prijavljenih žrtava."

Vika, mještanka koja je odbila reći svoje prezime, rekla je da nije bilo "dobro jutro za Odesu".

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

"Probudile su nas snažne eksplozije u blizini kuće. Bilo je dima, djeca su bila u panici, prozori su razneseni... bilo je zastrašujuće", rekla je za Reuters.

"'Ruski mir' - nismo sretni što je došao i molimo vas da odete."

Ukrajinska rafinerija nafte u Kremenčugu potpuno je uništena nakon ruskog napada, rekao je u nedjelju na televiziji Dmitro Lunin, guverner Poltavske regije.

"Požar u rafineriji je ugašen, ali je objekt potpuno uništen i više ne može raditi", rekao je Lunin.

>>Uživo događanja iz Ukrajine pratite ovdje<<