News

Komentari 43

Požar lokaliziran nakon 5 sati: 'Dežurat ćemo tu cijelu noć'

Požar lokaliziran nakon 5 sati: 'Dežurat ćemo tu cijelu noć'

Mi zaustavimo vatru, ali greda nastavi tinjati i prelazi kroz zid u drugi stan, to nam se događa. Opasnost nipošto nije prošla, sada je ovdje 20 vatrogasaca i ostali su u pripremi, rekao je Šoša

Požar koji je u utorak oko 11.30 buknuo na Narodnom trgu, u središtu Zadra, lokaliziran je i nema opasnosti od širenja vatre, potvrdio je  zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša.

- Borba s plamenom trajala je više od pet sati. Nema opasnosti od širenja vatre, a vatrogasci će na terenu dežurati cijelu noć. Moraju ugasiti sva mjesta na kojima ima izdimljavanja, ulaze u tzv. sendviče između zgrada i krovova. Negdje ima staklenih ploča, negdje izolacije od staklene vune i sve se to mora ukloniti. Trenutačno se uklanja krov, ima greda koje još tinjaju i to se sve mora ugasiti - rekao je Šoša Hini.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša rekao je ranije za Zadarski.hr kako bi trebalo presjeći grede, no ako to naprave, past će čitava zgrada. 

- Sve stoji na tim gredama - rekao je. 

POGLEDAJTE VIDEO: Požar u Zadru 

Oko 15 sati se stanje pogoršalo i požar pojačao. Šoša je poručio kako je u opasnosti cijeli Poluotok

- Krov na zgradi koja je prva buknula se urušio. No na žalost to ne možemo zvati zgradom već se radi o sklopu zgrada koje su spojene, sa stotinjak, dvjesto stanova. Teško je zaustaviti požar jer su unutra sve stare grede, borimo se da se požar ne proširi na daljnje stanove. Ima gipsanih ploča ispod greda, mi smo unutra i praktički pilamo te gipsane ploče - rekao je i dodao kako još gore četiri stana i potkrovlje. 

- Mi zaustavimo vatru, ali greda nastavi tinjati i prelazi kroz zid u drugi stan, to nam se događa. Opasnost nipošto nije prošla, sada je ovdje 20 vatrogasaca i ostali su u pripremi. Svi su preumorni, stižu nove snage, mijenjamo dečke nakon nekoliko sati rada i nekoliko boca potrošenog kisika - rekao je.