News

Komentari 0

Stara prijevara, sada u eurima: Ulovili Rumunja, s 200 eura je varao po kioscima u Međimurju

Stara prijevara, sada u eurima: Ulovili Rumunja, s 200 eura je varao po kioscima u Međimurju

Radi se o starom "prevarantskom triku" kojim se koriste specijalizirani prevaranti koji često mijenjaju lokacije. Tako je i uhićeni Rumunj operirao po Međimurju, ali je svratio i do Umaga

Rumunj (53) završio je u istražnom zatvoru nakon što su ga međimurski policajci ulovili nakon niz prijevara koje je počinio tijekom veljače.

Kako je izvijestila policija, ovog vikenda su dovršili istragu, a sumnja se da je Rumunj niz prijevara počinio od 3. do 15. veljače na području Čakovca, Koprivnice, Varaždina, ali i Umaga i to na kioscima za prodaju novina.

Prodavačice bi doveo u zabludu prilikom kupovine cigareta i to tako što je predavao novčanice od 200 eura.

Nakon što bi mu prodačice uzvratile ostatak, on bi odustao od kupovine i tražio svojih 200 eura nazad. Prodavačice bi mu dale novčanice, a on bi njima vratio novac koji su mu uzvratile, ali i zadržao određeni iznos. 

Dakle, od uzvraćenog novca za sebe je zadržavao po nekoliko desetaka eura i time kroz produljeno kazneno djelo prijevare oštetio trgovačka društava iz Umaga i Zagreba za ukupan novčani iznos od 390 eura, navodi policija.

Upozoravaju da se radi o starom "prevarantskom triku" kojim se koriste specijalizirani prevaranti. Pomno biraju objekte svog djelovanja, u ovom slučaju kioske za prodaju novina te vrlo često mijenjaju lokacije, tj. mjesta kako bi ih se što teže otkrilo, ali u opisanom slučaju rumunjski državljanin ubrzo je otkriven.

U otkrivanju počinitelja sudjelovali su policijski službenici Policijske uprave međimurske, specijalizirani za suzbijanje prekograničnog kriminaliteta.

Protiv osumnjičenog podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Temeljem prijedloga nadležnog državnog odvjetnika, sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu, odredila je rumunjskom državljaninu istražni zatvor te je sproveden u varaždinski zatvor. 

Najčitaniji članci