News

Komentari 89

Stephanie je izašla iz bolnice: 'Samo se želim vratiti u Zadar'

Stephanie je izašla iz bolnice: 'Samo se želim vratiti u Zadar'

Pozdravila sve: Stephanie (5) će s majkom ostati u SAD-u još tri tjedna. Ne smije letjeti zbog pritiska u avionu. Za desetak dana više neće piti nikakve lijekove

Sve je u redu, uvjeren sam da više nikad neće biti potrebna nikakva operacija, ponovio je u srijedu dr. David Frim.

Još je jednom pregledao Stephanie Mildu (5) prije izlaska iz bolnice. Roditelji su nestrpljivo čekali otpusne papire. U Hrvatsku će se vratiti sa zdravom djevojčicom koja je godinama trpjela velike bolove u glavi.

No, Stephanie će u Chicagu ipak morati ostati još najmanje tri tjedna. Liječnik joj je zabranio let avionom zbog prevelikog pritiska koji bi osjetila u glavi, što bi joj moglo pogoršati zdravlje nakon teške operacije koja je trajala sedam sati. Zato će se u Hrvatsku prvo vratiti otac Ivica i sestra Melanie, koja mora u školu, a Ivica nazad na posao. Sa Stephanie će, dokle god bude potrebno, ostati majka Anita. Živjet će u kući nedaleko od bolnice u kojoj su i inače smještene obitelji pacijenata.

- Jedva čekam vratiti se u Zadar - neprestano ponavlja hrabra djevojčica, koja ni prije ni poslije operacije ni suzu nije pustila. Naprotiv, tješila je majku koja je plakala. Stephanie u Zadru s nestrpljenjem očekuje i njen prijatelj Patrik, koji je zaljubljen u nju. Sa Stephanie razgovara na Skypeu.

- Mama, daj mi posudi novac da odem vidjeti svoju Stephanie - žicao je Patrik od majke. No Stephanie će mu se uskoro vratiti. Potpuno zdrava, napokon bez bolova u glavi.

Nakon operacije brzo se oporavlja. Jede sve i puno, vesela je i nasmijana, hoda bez problema. Još će dva do tri dana piti steroide i jednu vrstu lijekova, a za desetak dana Stephanie više neće morati uzimati ništa.

- Pozdravljam Hrvatsku i šaljem pusu svima - mahnula je Stephanie.

Najčitaniji članci