News

Komentari 21

Stier: Zadnji put kad ste bili na vlasti, rejting je bio 'smeće'; Ostojić: Iza HDZ-a ostaje smeće

Stier: Zadnji put kad ste bili na vlasti, rejting je bio 'smeće'; Ostojić: Iza HDZ-a ostaje smeće

SDP zna izvaditi Hrvatsku iz smeća koje ostavlja HDZ, iza pustoši i zemlje koju kao da su pojeli termiti, poručio je Rajko Ostojić Davoru Ivi Stieru koji je rekao da je za SDP-ove vlade naš rejting bio 'smeće'

Državno izborno povjerenstvo danas će predstaviti zbirne izborne liste, čime i službeno počinje kampanja, koja je već u punom zamahu, a to se pokazalo jutros i u emisiji 'U mreži Prvog' na Hrvatskom radiju. 

Davor Ivo Stier (HDZ), Nikola Grmoja (MOST), Ranko Ostojić (Restart) i Zlatko Hasanbegović (Domovinski pokret) žestoko su se sukobili oko nekoliko ključnih pitanja. 

POGLEDAJTE SNIMKU EMISIJE

-  Ključno je pitanje tko će voditi Hrvatsku u narednom razdoblju. Svijet ulazi u najveću krizu od 1929. godine - istaknuo je Davor Ivo Stier dodajući da kada je ljevica bila zadnji puta na vlasti tijekom recesije, Hrvatska je imala rejting "smeće". 

Ostojić mu je odgovorio da je činjenica da iza HDZ-a uvijek ostaje smeće. 

- Izolacija, recesija, depresija, dug. SDP zna izvaditi Hrvatsku iz smeća koje ostavlja HDZ, iza pustoši i zemlje koju kao da su pojeli termiti - rekao mu je i istaknuo da se na magnetsku rezonancu čeka dvije godine i da je to HDZ. Poručio je Stieru da njegova negativna kampanja neće privući birače. 

- Naša je zadaća podsjetiti kako je došlo do konstituiranja ove Vlade i tektonskih poremećaja u hrvatskom političkom životu. Pozadina je gaženje autentične biračke volje. Stier govori o vladavini ljevice, a zaboravlja da je Plenković u Saboru sastavljao većinu na temelju neprincipijelne, trgovačke, protunarodne koalicije konstitutivni dio koje su zastupnici izabrani na listama na kojoj je Rajko Ostojić. Ja činim oporbu, a gospođa Milanka Opačić je jedan od nosivih elemenata ove koalicije. Glas za Plenkovića je glas za Milorada Pupovca, Ivana Vrdoljaka i HNS - poručio je Zlatko Hasanbegović. 

Nikola Grmoja je rekao da vjeruje u hrvatski narod i da su mogli vidjeti kako su se ponašali vladajući, tko je bio vjerodostojan, a tko ne. 

-  Govori se da je Most nekoga doveo na vlast. Da je Most doveo nekoga na vlast ne bi HDZ rušio vlastitog premijera. Ne bi se događala ova sramotna trgovina u Hrvatskom saboru. Ako je netko doveo Andreja Plenkovića na vlast, to su kadrovi koje je iskadrovirao Zoran Milanović i SDP. Most je pokazao principijelnost, Most je pokazao da ima obraz i Most je cijelo vrijeme inzistirao na promjenama - poručio je Grmoja. 

Najčitaniji članci