Obavijesti

News

Komentari 107

Stigla analiza: Istražitelji nisu pronašli otiske uhićenih Bad Blue Boysa na noževima?!

Stigla analiza: Istražitelji nisu pronašli otiske uhićenih Bad Blue Boysa na noževima?!
1

Grčki istražitelji dobili su DNK analizu. Nisu još uspjeli identificirati ubojicu

VIDEO

DNK analiza noževa, kojom se trebalo utvrditi tko je ubojica AEK-ova navijača Michalisa Katsourisa (28), pokazala je da nitko od uhićenih Hrvata u Grčkoj nije na njima ostavio otiske prstiju, saznajemo od osoba bliskih istrazi u Grčkoj.

Uz to, na video snimkama se vidi da huligani iz Hrvatske nisu nosili rukavice.

Naime, policija je tad oko stadiona, gdje je bila tučnjava, pronašla krvave dijelove odjeće, prazne staklene boce, dva noža s oštricama od osam i devet centimetara, a na jednom je bilo i tragova krvi.

No još nije utvrđen nož kojim je ubijen grčki navijač, a nitko od hrvatskih državljana koji su u grčkim zatvorima, kako smo naveli, nije ostavio otiske prstiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Zoran Milanović: 'BBB-ovci nemaju vodu u zatvoru, vlada može napraviti puno više'

Pokretanje videa...

Zoran Milanović: 'BBB-ovci nemaju vodu u zatvoru, vlada može napraviti puno više' 00:53

Krvava letva i kamen s tragovima krvi

Osim toga, pronađena je letva kroz koju su zabijeni čavli kako bi se koristila kao oružje.

Ona je također bila krvava, kao i još jedan komad drveta koji je pronađen. Također su pronađeni jedna željezna cijev od 180 centimetara i jedan kamen s tragovima koji izgledaju kao krv.

Međutim, kako nam navode naši izvori, postoji i mala vjerojatnost da je ubojica možda i pobjegao iz zemlje jer je desetak ljudi nakon tučnjave pobjeglo iz Grčke, mnogi od njih i avionom.

U to vrijeme, 102 hrvatska državljana koji su početkom kolovoza sudjelovali u tučnjavi s navijačima AEK-a nalaze se po grčkim zatvorima u kojima čekaju početak suđenja. Nadalje, grčka policija je tražila izručenje za još njih 11, za koje sumnjaju da su sudjelovali u tučnjavi. Oni se nalaze u Hrvatskoj te bi sud trebao odlučiti o njihovu izručenju. U uhidbenim nalozima grčkih vlasti ne navodi se da ih traže zbog pokušaja ubojstva, nego samo za sudjelovanje u tučnjavi i organiziranje u kriminalnu grupu.

Odvjetnik Boysa tvrdi da njegov klijent nije bio u Grčkoj: Osobna je slučajno završila kod kolege
Odvjetnik Boysa tvrdi da njegov klijent nije bio u Grčkoj: Osobna je slučajno završila kod kolege

Hrvatima ne prijete u zatvorima

Hrvati u zatvoru, kako saznajemo, ne dobivaju prijetnje smrću, iako su navijači AEK-a, koji imaju svoje ljude u zatvorima, najavljivali da će im "život pretvoriti u pakao". No u zatvorima je bilo verbalnih sukoba. Zdravstveno stanje svih hrvatskih državljana je dobro, a među njima su i dvojica dijabetičara, od kojih je jedan bio kritično. Kod njega je problematično jer kod sebe mora imati iglu za dobivanje lijeka, ali u zatvoru to zbog sigurnosti nije dopušteno pa često mora ići u ambulantu.

Cjelokupna istraga se temelji na brojnim video snimkama na kojima se vidi ubijeni mladić, ali ni na jednoj snimci se ne vidi počinitelj niti se može identificirati da je netko od hrvatskih državljana imao u tom trenutku nož.

Međutim, unatoč tome, Hrvatima se može suditi za druga kaznena djela, od kojih je problematično udruženje u kriminalnu organizaciju, za što je predviđena kazna zatvora i do 15 godina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe