Obavijesti

News

Komentari 28

Klepetan ili dvojnik? Malena i njezin 'novi' rodan griju tri jaja

Klepetan ili dvojnik? Malena i njezin 'novi' rodan griju tri jaja
3

Ni Stipo Vokić, koji se godinama brine o rodi Malenoj, nije siguran je li rodan s kojim se ona ugnijezdila njen stari, dobri Klepetan. Prema ponašanju, kaže da bi mogao biti on...

VIDEO

U gnijezdu na krovu dvorišne zgrade škole u Brodskom Varošu opet je veselo, za tjedan i pol opet će biti malih ptića, plod ljubavi Malene i njezina rodana. Malenin skrbnik, umirovljeni školski domar, Stipa Vokić opet ima pune ruke posla. Dobra situacija u vezi korone dopušta mu da ode na kanale u okolici Broda i Malenoj napeca ribica, a i rodan donese Malenoj ponešto "za pregristi".

Pogledajte video: Malena grije tri jaja

Pokretanje videa...

Malena i tri jaja 01:10

Za Stipu je rodan koji je stalno s Malenom, osim kada odleti u potragu za hranom, prava enigma. Još lani se mislilo da Klepetana više nema i da je možda nastradao na povratku s juga. No Vokić kaže kako je uvjeren da se ove godine vratio početkom travnja. No više nije siguran je li rodan koji sad pravi društvo Malenoj isti, stari Klepetan ili neki drugi koji je njemu nalik.

Roda Malena kljunom ozlijedila Stjepana, probila mu je venu
Roda Malena kljunom ozlijedila Stjepana, probila mu je venu


- Koliko mi je bilo teško kada je Klepetan u travnju po ranijem dolasku s afričkog Juga bio s Malenom par dana i onda iznenada netragom nestao toliko mi je sada drago da Malena nije sama. I, ne samo to: iz dana u dan sve mi se više čini da se to baš Klepetan vratio. Svako jutro dođe mi pred ulazna vrata stana i klepeće, traži jesti. Da je to neki drugi rodan to sigurno ne bi radio, sve mi se čini da je taj "novi" rodan zapravo moj Klepo. Dođe kada ga zovem, klepeće, prilazi mi i umiljava... Malena na jajima sjedi od jutra do ranog popodneva, onda on sleti i odmijeni ju da se jaja ne ohlade. Klepetan nikada nije prstenovan i ne mogu dokazati tu svoju "sumnju", ali, nekako, kao da se nakon trotjedne ljutnje i samovanja Klepo "odlučio" vratiti - govori Vokić, pomalo zbunjen cijelom tom situacijom.

Roda Malena grije jaja, a njen ljubljeni Klepetan nosi hranu
Roda Malena grije jaja, a njen ljubljeni Klepetan nosi hranu


Dodaje da su Malena i rodan vodili ljubav više puta, plod toga su tri jajeta na kojima Malena i rodan danonoćno bdiju. Ako sve bude u redu i vrijeme ne "donese" neku iznenadnu hladnoću, broj od 66 ptića iz 17 godina duge ljubavi i vjernosti Malene i Klepetana dobit će ovoga proljeća svoj nastavak, bit će povećan za još tri.

Opet čeka mlade: Roda Malena u subotu je snijela prvo jaje
Opet čeka mlade: Roda Malena u subotu je snijela prvo jaje


- Pao mi je kamen sa srca, što je tako. Malenoj na krov odnesem kantu s vodom i ribicama, rodan budno sve pazi i motri, i sve je nekako isto kao prije. Jako se radujem što će početkom lipnja svijet ugledati još tri male rode. Rodan je tu da pripomogne s kanala donijeti im hranu, i ja ću također češće na pecanje, brzo će kolovoz kada će rodan i mladi ptići morati put Afrike. Još da ljudi koji toliko zovu i pišu iz cijelog svijeta mogu ovdje doći i vidjeti Malenu i njezine ptiče, ovo veselje bi bilo potpuno. Nadam se da će i korona koja ih u tome valjda priječi uskoro proći i da ću moći ispuniti želju tim dragim ljudima - kaže Stipa Vokić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca