Obavijesti

News

Komentari 282

Ilčić: Prosvjed je politički, a Jokić je Milanovićev čovjek

Ilčić: Prosvjed je politički, a Jokić je Milanovićev čovjek
5

Milanović je potvrdio ono što Hrast govori, a to je da je Jokića postavila politika. Nakon ovoga pozivam Jovanovića, Jokića, Budaka i Glasovac da se ispričaju javnosti, kaže Ilčić

VIDEO

Saborski zastupnik Hrasta Ladislav Ilčić održao je konferenciju za medije na temu 'Budućnost kurikularne reforme'.  Ilčić je odmah pozvao Borisa Jokića, dosadašnjeg voditelja Ekspertne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme, da se ispriča javnosti.   

- Jučer je gostujući na televiziji na pitanje novinara hoće li podržati ljude koji su radili na kurikulumu, Zoran Milanović rekao kako je osobno formirao tu skupinu i da je Jokić bio njihov izbor. Milanović je potvrdio ono što Hrast govori, a to je da je Jokića postavila politika - rekao je Ilčić i nastavio: 'Nakon ovoga pozivam Jovanovića, Jokića, Budaka i Glasovac da se ispričaju javnosti koju su obmanjivali mjesecima tvrdeći da radna skupina nije imenovana od politike'.

- Jasno je da je Milanović odabrao te ljude i kontrolirao njihov rad u skladu sa svojim političkim preferencijama, a te su preferencije suprotne preferencijama naše koalicije. Naša koalicija pokazala je spremnost na suradnju samim time što nismo smijenili Jokića. No, on je suradnju ultimatumom odbio, ponaša se kao da je SDP još na vlasti, i kao što su samo oni mogli odlučivati i nisu slušali mišljenja drugih stručnjaka - rekao je Ilčić.

- Reforma će sigurno ići dalje, ali će u njoj sudjelovati stručnjaci koji su spremni na suradnju - rekao je predsjednik Hrast-a.

'Sutrašnji skup je političke naravi'

Ilčić smatra kako je sutrašnji skup zapravo političke naravi kojim SDP pokušava skupiti jeftine bodove.

- Evo donio sam ovdje papire i pozive na skup koji kruže internetom, poput ovoga foruma SDP-a. Dakle, jasno je da se radi o političkom skupu u kojem SDP želi skupiti neke političke bodove, a tu su i brojne udruge iz platfome 112 kojoj su uskraćena financijska sredstva pa sada prosvjeduju kao što su već više puta prosvjedovale protiv ove Vlade - rekao je Ilčić.

Na pitanje kako će reagirati ako na skup dođe  najavljenih 20.000 ljudi, hoće li to biti jasna poruka, Ilčić je samo kazao: 'Ja mislim da SDP ima i više od 20.000 članova. U javnoj raspravi je bilo malo pohvala kurikularnoj reformi, prevladavale su primjedbe. Radi se o jednom destruktivnom pristupu umjesto da se sudjeluje u javnoj raspravi. U prosvjedu će sigurno sudjelovati i udruge iz platforme 112'. 

Ponovio je kako je uvjeren da je riječ o političkom skupu.

'Kurikulum ima brojne nedostatke'

- Kurikulum ima brojne nedostatke, no Jokić je očito naviknut na rad u kojem je spreman saslušati mišljenje drugih ali samo ako im je nadređen - kaže Ilčić.

Napomenuo je kako je cijela ekspertna skupina politički imenovana javnim pozivom, 'ali su očito pokazali manjak senzibiliteta za STEM područje pa ne razumiju važnost tog područja'.

'Jokić je taj koji je kasnio. Prebacivanje loptice ne pali'

Ilčić je napomenuo kako je prvi koji je kasnio s provođenjem reforme bio upravo Boris Jokić. 

- I to sa pet mjeseci zaostatka. Prebacivanje loptice krivice na nekog drugog ne pali jer su dokumenti vrlo jasni - kazao je Ilčić.

'Većina roditelja nažalost ne zna ništa o ovoj reformi'

Na pitanje je li čuo da će se sutra u više mjesta navodno održati izvanredni roditeljski sastanci, a koji će početi u vrijeme prosvjeda, Ilčić je kazao: 'Većina roditelja nažalost ne zna ništa o ovoj reformi. Ima puno toga što je u ovoj reformi pogrešno, no to nije tema ove pressice'.

Hrast je ponosan na sve što su učinili

Podsjetimo, nakon što je cijela Ekspertna skupina na čelu s Borisom Jokićem dala ostavke, Jokić je direktno prozvao Hrast za političke pritiske.  

Ilčić je tada odmah odgovorio da je njegova stranka ponosna na sve što su činili.

- Ponosni smo što je Hrast bio pojačalo svih onih stručnjaka, akademika i stručnih institucija čiji glas nije bio dostupan široj javnosti. Ekspertna skupina koju je postavio SDP, na čelu s g. Jokićem nije htjela saslušati i uključiti te stručnjake, dapače optuživala ih je da su protiv reforme samo zato jer su imali kritike na dosad učinjeno. Nadamo se da će se reforma sad još brže nastaviti, jer nam je ona vrlo potrebna. Nadamo se da će ekspertna skupina u novom sazivu pokazati širinu i da će uključiti mišljenja svih stručnjaka jer u tako važnoj temi nema mjesta isključivosti i ultimatumima - priopćio je tada Ladislav Ilčić iz Hrasta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 282
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...