Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
290 komentara

Štrajk i dalje na snazi, Divjak: Nastavna godina će biti duža

Mi smo tražili koeficijente, vlada je prihvatila da o koeficijentima razgovaramo sljedeće godine, rekao je Mihalinec i dodao kako je prošla ponuda bila nula te kako ova ponuda ne zadovoljava njihove zahtjeve

Foto: PIXSELL
290 komentara

Štrajk u osnovnim i srednjim školama se nastavlja do petka, a hoće li i dalje, ovisi o tome hoće li sindikati prihvatiti paket povećanja plaća od 10.4 posto koji im je Vlada ponudila u utorak navečer.

Premijer Andrej Plenković naveo je četiri datuma na koja bi se postupno povećale plaće zaposlenicima u hrvatskim školama.

Zagreb: Branko Bačić komentirao situaciju oko Zdravka Marića KOMENTIRAO Bačić: Profesorima će plaće nakon svega biti veće 25 posto

Od 1. prosinca plaće bi se kroz dodatak granskom kolektivnom ugovoru povećava za 3 posto, od 1.siječnja povećale bi se za još dva, od 1. lipnja 3 posto, te od  1. listopada još 2 posto.

POGLEDAJTE VIDEO

U ukupno bi se u 2020. plaća povećala 10,4 posto. Usto stavljamo osigurač od 1 posto zbog koeficijenta, o kojima će se odlučivati nakon izbora da se izbjegne politizacija, o kojima bi uredba vrijedila za cijelu sljedeću godinu.

Očekujemo da će, nakon što sindikati provedu odgovarajuće procedure, doći do okončanja štrajka te da počne škola od petka, rekao je Plenković.

SINDIKATI UMJERENO ZADOVOLJNI Kompenzacijski dodaci: Prekid štrajka moguć već u petak?

Predstavnik sindikata Branimir Mihalinec izjavio je da to nije ono što su sindikati tražili te da će prepustiti članstvu da se izjasni i tome budući se, kao je kazao, radi o njihovim plaćama.

Mi smo tražili koeficijente, vlada je prihvatila da o koeficijentima razgovaramo sljedeće godine, rekao je Mihalinec i dodao kako je prošla ponuda bila nula te kako ova ponuda ne zadovoljava njihove zahtjeve. Odbio se izjasniti je li on osobno zadovoljan i kazao kako to nije ono što su očekivali.

Vodice: Ministrica Divjak sudjelovala je na stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola MINISTRICA DIVJAK: 'Vjerojatno ćemo imati manje praznika i dužu školsku godinu'

Sastanak sa sindikatima, koji je počeo u utorak oko 16.30, završio je oko ponoći. Prvo ga je vodio predstojnik Ureda premijera Zvonko Frka Petešić, a premijer Andrej Plenković im se pridružio nakon završetka sjednice Vlade.

Zbog štrajka u školama koji u srijedu ulazi u 33. dan, učenici osnovnih i srednjih škola propustili su 13 dana nastave. Prema najavi ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, propušteno će se nadoknaditi produljenjem školske godine i skraćivanjem praznika.

Zagreb: Sabor nastavio sjednicu o odnosu RH s Hrvatima izvan Republike Hrvatske KOMENTIRAO Grmoja o štrajku: Odgovornost ministrice i poraz premijera

"Sada smo u crvenom i izgledno je da će se nastavna godina produžiti. Skraćivanje praznika i produžetak nastavne godine sada su izgledni", rekla je Divjak novinarima nakon sjednice Vlade. (kt)

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message