Obavijesti

News

Komentari 0

Stranke u kampanji koriste tuđe brandove bez pitanja

Stranke u kampanji koriste tuđe brandove bez pitanja
1

Izbori: U HNS-ovu predizbornom spotu vidi se list Financial Times iz Londona, a za to nisu tražili dopuštenje. Niko Kovač ima dres reperezentacije

VIDEO

U predizbornom spotu HNS-a poslovni čovjek sjedi u kafiću i čita londonski Financial Times. Od londonskog lista nisu tražili odobrenje pa bi se to moglo smatrati neovlaštenim korištenjem zaštićenog žiga. Postavlja se pitanje je li upravo ovaj list u predizbornom spotu korišten namjerno ili slučajno. Za “narodnjake”  u ovom slučaju ništa nije sporno.
- Čovjek je sjedio u kafiću i čitao Financial Times. Pitali smo ga za koga će glasati, a kad je rekao za HNS, predložili smo mu da snimimo spot, na što je pristao - ispričao je HNS-ov Boris Blažeković. U stranci ne strahuju ni od moguće tužbe koju bi protiv njih mogao podnijeti ugledni londonski list Financial Times.
- Jedino bi mi od Financial Timesa mogli tražiti malo novca za reklamu - rekao je Blažeković. Stručnjaci za intelektualno vlasništvo smatraju da je u ovom slučaju riječ o “fer” korištenju proizvoda koji je u svakodnevnom optjecaju. Ako je riječ o statistu koji ciljano drži Financial Times u ruci, moglo bi se govoriti o neovlaštenom korištenju zaštićenog žiga, smatraju stručnjaci za intelktualno vlasništvo. No, napominju da taj slučaj otpada ako je spot snimljen dokumentarno, odnosno na način na koji su to pojasnili u HNS-u. Stručnjaci su uvjereni i kako je vjerojatnost da Financial Timesa tuži HNS mala.


SLUČAJ PREPRAVLJANJA DRESA NIKE KOVAČA
Sličnom slučaju neovlaštenoga korištenja žiga svjedočili smo na predizbornim plakatima Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), na kojima se u dresu hrvatske reprezentacije pojavljuje kapetan Niko Kovač. U prvoj varijanti na dresu su bili vidljivi grb Hrvatskoga nogometnog saveza i Nikeov logo.
Samo nekoliko dana poslije dres je prepravljen i na njemu više nema ni grba ni loga. Nike nije želio komentirati cijeli slučaj, a izostala je i tužba s obje strane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a