Obavijesti

News

Komentari 44

Strava u Kninu: Monstrum je Flokyju odrezao dvije šape?

Strava u Kninu: Monstrum je Flokyju odrezao dvije šape?
1

Neuhranjeni mješanac star oko godinu dana je pronađen u nedjelju u blizini Veterinarske stanice. Prednja šapa će se dati spasiti dok će zadnju morati amputirati

VIDEO

Floky je pronađen teško ozlijeđen u nedjelju na travnjaku u blizini Veterinarske stanice u Kninu. Ne zna se koliko dugo je bio na tome mjestu, iako su ga prolaznici vidjeli, nisu obraćali pažnju na nemoćnu životinju. Ipak, oko podneva naišla je Željana Milivojević, mlada članica Udruge kninskih njuškica Berta, koja u Kninu već godinama skrbi o napuštenim ljubimcima.

- Došla sam nahraniti pse u boksevima u sklopu Veterinarske stanice, o kojima se brine naša udruga. Pronašla sam Flokyja  kako leži u travi. Još jedan na spisku tragično nastradalih u Kninu - kaže Željana. Flokyju je, vjerojatno netko odrezao šape.

- Ponavljam, ovdje je riječ o kaznenom djelu zlostavljanja životinja jer je ovakve ozljede mogla nanijeti samo ljudska ruka. Za sad to ipak ne mogu dokazati. Očekujem da će se javiti netko od očevidaca zlostavljanja i pronaći krivac. Naprosto je nemoguće da je pas upao u nekakvu lovačku klopku za divljač jer su mu stradale prednja šapa i zadnja noga, a ozljede nisu takve da bi ih mogao prouzročiti udarac automobila - kaže Željana za Jutarnji list. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uputila je apel preko Facebooka i javio joj se čovjek iz Splita koji je sredio da po njih dođe prijevoz iz Drniša. Flokyja i volonterku je primio Davor Crnogaća u veterinarskoj ambulanti More u Šibeniku. 

- Floky je star oko godinu dana i ima svega 11 kilograma jer je neuhranjen. Rane su bile stare i počele su truliti. Smrad je bio strašan. Prednja šapa će se dati spasiti dok će zadnju morati amputirati - kaže volonterka.

Kaže da je Floky sve podnio vrlo hrabro i da ljude dočekuje mašući repom.

- Naravno čip nema i nemamo odakle krenuti s pronalaskom počinitelja. Ako je netko nešto vidio, čuo, prepoznaje psa neka nam se javi - apeliraju iz udruge Berta.

S druge strane, dr. Emil Ofner iz šibenske Veterinarske stanice More oprezan je u procjenama uzroka psećih ozljeda.

- Ono što mogu pouzdano ustvrditi je to da su ozljede stare oko mjesec dana. Nezahvalno je govoriti je li pas namjerno ozlijeđen ili je to posljedica nesretnoga slučaja. Ne treba isključiti ni mogućnost da ga je, primjerice, pregazio automobil. Možda ćemo znati više kad ga stavimo na rengen, a opet, ni to možda neće ništa pokazati. Jedino ako je pogođen sačmom, onda će se to moći vidjeti, a i ne mora. Operirat ćemo ga u utorak. Stražnju nogu tijelo je samo od sebe demarkiralo, odnosno odbacilo tkivo, pa ćemo je amputirati do iznad koljena. Prednju šapu pokušat ćemo spasiti, a pas može normalno funkcionirati s tri noge - objasnio je dr. Ofner.

Gonzo ima kolica

Da psima problem nisu ni kolica pokazuje mops Gonzo, o kojem su 24sata pisale.

Pokretanje videa...

00:30
Pas s kolicima: Ide na prednji pogon, zna parkirati u rikverc
Pas s kolicima: Ide na prednji pogon, zna parkirati u rikverc

Gonzu iz Šibenika zovu kiborg, pas-kočija i transformer. Gonzo je zbog problema s kralježnicom izgubio kontrolu nad stražnjim nogama i više nije mogao hodati pa su za njega izradili kolica na koja se Gonzo priviknuo već drugi dan. 



 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji