Obavijesti

News

Komentari 0

Suci američkog Vrhovnog suda održali su prvo online ročište

Suci američkog Vrhovnog suda održali su prvo online ročište
1

Američki Vrhovni sud održao je prvo online ročište jer su troje od devetero sudaca stariji od 70 godina pa spadaju u rizičnu skupinu za novi soj koronavirusaa

VIDEO

Američki Vrhovni sud u ponedjeljak je prvi put održao ročište putem telekonferencije u jeku pandemije koronavirusa i to u sporu oko zaštitnog znaka između američkog Ureda za patente i popularne web stranice Booking.com za rezervaciju hotelskog smještaja. 

Devetero sudaca održalo je ročište, ali ne u sudnici, već na daljinu. Suci će u sljedeća dva tjedna održati 10 ročišta putem telekonferencije. Prva ročišta bit će po prvi put dostupna i javnosti. Kabelska TV mreža C-SPAN planira ih sve emitirati uživo. 

Umjesto široke rasprave na tipičnim ročištima u sudnicama, sud će se prilagoditi novom formatu, a suci postavljaju pitanja krenuvši od onog s najduljim radnim stažem. 

Amerika u panici, sad su im s istoka došli i stršljeni ubojice
Amerika u panici, sad su im s istoka došli i stršljeni ubojice

Prvi slučaj odnosi se na pokušaj američkog Ureda za patente i zaštitne oznake da spriječi Booking.com da zaštiti naziv svoje web stranice. Tvrde da je naziv previše generički da bi imao pravo na pravnu zaštitu. 

Sud će saslušati argumente obje strane u prva tri dana ovog i sljedećeg tjedna. Sljedeći tjedan, 12. svibnja trebala bi se održati i tri ročišta o tome smije li američki predsjednik Donald Trump u tajnosti držati podatke o svojim financijama, uključujući i porezne prijave.

Zgrada Vrhovnog suda zatvorena je zbog pandemije 13. ožujka. Koronavirus se pokazao osobito opasnim za starije osobe, pogotovo one sa zdravstvenim problemima. Troje od devetero sudaca imaju preko 70 godina, najstariji je Ginsburg sa 87 pa 81-godišnji Breyer i 71-godišnji Thomas. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca