Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Nova presuda Davidu Komšiću: Za napad dobio još godinu i pol

Komšića i njegove prijatelje teretilo se da su 27. studenog 2016. oko 5.40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te joj razbili automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kos

Nastavlja se suđenje Davidu Komšiću za premlaćivanje Kristine Krupljan
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
141 komentara

David Komšić i njegovi prijatelji Arjan i Armend Rexhepi te Filip Filipović krivi su zbog otmice i napada na Kristinu Krupljan, tri mjeseca prije njezina ubojstva. Osuđeni su za kaznena djela protiv slobode i protiv imovine. 

Komšić je dobio godinu i pol dana zatvora, a ostali uvjetne kazne. Arjan je dobio godinu dana s petogodišnjim rokom kušnje, a preostala dvojica po 11 mjeseci zatvora uvjetno na četiri godine. Sva četvorica majci ubijene Kristine, Vesni Krupljan, moraju isplatiti 46.495 kuna. Moraju platiti i troškove postupka, svaki po 1600 kuna te paušal i medicinsko vještačenje.

Kao olakotna okolnost Komšićevim prijateljima uzeto je to što su u vrijeme otmice i napada na Kristinu bili tek napunili 21 godinu, te da su bili dobri prijatelji s Davidom i vjerojatno pod njegovim utjecajem. 

Komšić je trenutačno u Lepoglavi gdje služi 14-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. poginuo pješak. Tamo čeka i drugostupanjsku presudu zbog ubojstva Kristine Krupljan.

UBIO TRUDNU DJEVOJKU Komšić: Žao mi je, u šoku sam, nisam u stanju dalje govoriti

Njega i njegove prijatelje teretilo se da su 27. studenog 2016. oko 5.40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te joj razbili automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kosu. Sutkinja je rekla kako se današnja presuda ne temelji samo na Kristinom iskazu već i na ostalim dokazima. 

- Kazneno djelo je počinjeno onako kako je žrtva ispričala. Automobil je oštećen, to je zaključila policija, a sve je potvrđeno i foto elaboratom. Medicinska dokumentacija potvrdila je ozljede na Kristinom tijelu. Sudski vještak istaknuo je kako njezine ogrebotine mogle nastati od stakla, a ozljede na nozi od udarca u volan, kaže sutkinja.

KRISTINI DEMOLIRALI AUTO Komšić na sudu, ali prijatelj nije došao: Gazda me ne pušta!

Sutkinja navodi i kako je odnos Kristine i Davida bio u najmanju ruku toksičan, a čak i kad bi se uzelo u obzir to da mu se ona išla svetiti, nije imala razlog biti protiv ostala tri mladića.

- Vjerujem da su shvatili pogibeljnost svojih postupaka i da više neće činiti kaznena djela. Ovo je poruka i Davidu, ali i svim drugim mladim ljudima da se ovakvo ponašanje neće tolerirati.

Komšić je, inače, u travnju 2018. nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora za ubojstvo Kristine. Izbo ju je 88 puta.

Možda vas zanima i ovo:
Message