Obavijesti

News

Komentari 141

Nova presuda Davidu Komšiću: Za napad dobio još godinu i pol

Nova presuda Davidu Komšiću: Za napad dobio još godinu i pol
1

Komšića i njegove prijatelje teretilo se da su 27. studenog 2016. oko 5.40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te joj razbili automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kos

VIDEO

David Komšić i njegovi prijatelji Arjan i Armend Rexhepi te Filip Filipović krivi su zbog otmice i napada na Kristinu Krupljan, tri mjeseca prije njezina ubojstva. Osuđeni su za kaznena djela protiv slobode i protiv imovine. 

Komšić je dobio godinu i pol dana zatvora, a ostali uvjetne kazne. Arjan je dobio godinu dana s petogodišnjim rokom kušnje, a preostala dvojica po 11 mjeseci zatvora uvjetno na četiri godine. Sva četvorica majci ubijene Kristine, Vesni Krupljan, moraju isplatiti 46.495 kuna. Moraju platiti i troškove postupka, svaki po 1600 kuna te paušal i medicinsko vještačenje.

Kao olakotna okolnost Komšićevim prijateljima uzeto je to što su u vrijeme otmice i napada na Kristinu bili tek napunili 21 godinu, te da su bili dobri prijatelji s Davidom i vjerojatno pod njegovim utjecajem. 

Komšić je trenutačno u Lepoglavi gdje služi 14-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. poginuo pješak. Tamo čeka i drugostupanjsku presudu zbog ubojstva Kristine Krupljan.

Komšić: Žao mi je, u šoku sam, nisam u stanju dalje govoriti
Komšić: Žao mi je, u šoku sam, nisam u stanju dalje govoriti

Njega i njegove prijatelje teretilo se da su 27. studenog 2016. oko 5.40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te joj razbili automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kosu. Sutkinja je rekla kako se današnja presuda ne temelji samo na Kristinom iskazu već i na ostalim dokazima. 

- Kazneno djelo je počinjeno onako kako je žrtva ispričala. Automobil je oštećen, to je zaključila policija, a sve je potvrđeno i foto elaboratom. Medicinska dokumentacija potvrdila je ozljede na Kristinom tijelu. Sudski vještak istaknuo je kako njezine ogrebotine mogle nastati od stakla, a ozljede na nozi od udarca u volan, kaže sutkinja.

Komšić na sudu, ali prijatelj nije došao: Gazda me ne pušta!
Komšić na sudu, ali prijatelj nije došao: Gazda me ne pušta!

Sutkinja navodi i kako je odnos Kristine i Davida bio u najmanju ruku toksičan, a čak i kad bi se uzelo u obzir to da mu se ona išla svetiti, nije imala razlog biti protiv ostala tri mladića.

- Vjerujem da su shvatili pogibeljnost svojih postupaka i da više neće činiti kaznena djela. Ovo je poruka i Davidu, ali i svim drugim mladim ljudima da se ovakvo ponašanje neće tolerirati.

Komšić je, inače, u travnju 2018. nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora za ubojstvo Kristine. Izbo ju je 88 puta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1