Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Sud kaznio radnike Uljanika jer su Vladu usporedili s izmetom

Općinski prekršajni sud u Zagrebu presudio je da su prekršili Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno da su se ponašali na posebno drzak NAČIN, pogotovo zato jer su uvrijedili hrvatsku Vladu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
56 komentara

Dvojica bivših radnika Uljanika na prosvjedu 27. kolovoza prošle godine na Markovom trgu u Zagrebu razvili su transparent na kojem je pisalo 'Govno govnima', a na njega su još stavili i pelenu punu izmeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Općinski prekršajni sud u Zagrebu presudio je da su time prekršili Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno da su se ponašali na posebno drzak način na javnom mjestu, pogotovo zato jer su uvrijedili hrvatsku Vladu, piše Telegram.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Jedan je dobio novčanu kaznu od 400 kuna, dok je drugi, budući da je već ranije kršio zakon, kažnjen sa 700 kuna.

Tijekom postupka prvi je radnik objasnio da je sudjelovao na prosvjedu zbog neisplate plaća u Uljaniku u kojem je u to vrijeme radio. U jednom trenutku prišao im je saborski zastupnik Ivan Pernar pa su se odlučili fotografirati s njim i njihovom porukom koja je glasila “Prodali ste naš grad, napravili nas ludima, borimo se do kraja da vratimo osmjeh ljudima”.

Pula: BrodogradiliÅ¡te Uljanik 'AGONIJA SE NASTAVLJA' Odgođena odluka o stečaju ili likvidaciji pulskog Uljanika

No Pernar je tražio da najprije istaknu njegovu poruku, a bio je to upravo transparent “Govno govnima”. Pojavio se zatim i drugi prosvjednik, koji je donio pelenu s fekalijom.

- Pomislio sam tada ‘vidi ovog što radi’, a Pernar se u međuvremenu povukao. I ja sam pokušao nakon toga otići, no policija me legitimirala - ispričao je na sudu bivši radnik Uljanika. Drugi radnik nije se odazvao sudskom pozivu.

MINISTAR BUTKOVIĆ: 'Spasit ćemo 3. maj, ali priča oko Uljanika je puno složenija'

- Kvalificirani element naročito drskog ponašanja očituje se u činjenici da su ispred zgrade Hrvatskog Sabora okrivljenici razvili transparent “Govno govnima” čime se u političkom smislu Vladu uspoređuje s govnima - stoji u nepravomoćnoj presudi kojom su obojica proglašeni krivima. Moraju podmiriti i 800 kuna sudskih troškova.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Message