Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Sud traži izvješće o postupanju nad Kristianom (18) u zatvoru

Kako je zadnje dane proveo Kristian Vukasović, dijete s teškoćama u razvoju: kljukali su ga lijekovima kao da je bijesna životinja, vezivali, više ni cimeri u ćeliji nisu mogli podnijeti njegove muke

Foto: Privatan album
6 komentara

Županijski sud zatražio je od Zatvora u Splitu izvješće o boravku Kristiana Vukasovića (18) u istražnom zatvoru.

- Nadzor nad zatvorom vrši Županijski sud u Splitu te smo zatražili izvješće kako bi utvrdili je li bilo nepravilnosti u postupanju prema Kristianu Vukasoviću. Dokumentacija će biti potpuna tek kada stigne nalaz obdukcije, nakon čega ćemo moći procijeniti sve okolnosti - kazao je Slobodnoj Dalmaciji Damir Romac, glasnogovornik splitskog suda.

Kako je zadnje dane proveo Kristian Vukasović, dijete s teškoćama u razvoju: kljukali su ga lijekovima kao da je bijesna životinja, vezivali, više ni cimeri u ćeliji nisu mogli podnijeti njegove muke.

ODVJETNIK NAJAVIO TUŽBU Kristian je umro 24. kolovoza, a još nema nalaza s obdukcije

Nad mladićem je određen istražni zatvor 1. travnja ove godine te je produljivan još par puta tijekom kaznenog postupka sve do 1. kolovoza kada je završio u moždanoj komi u KBC Split odakle je doveden sa splitskih Bilica.

Upravo u to vrijeme je nad njim ukinut istražni zatvor nakon što je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog podmetanja četiri požara na predjelu Sumpetra u Jesenicama. Umro je tri tjedna kasnije na Jedinici intenzivnog liječenja od zastoja srca.

PREMINUO U SPLITSKOJ BOLNICI Policijsko izvješće o Kristianu 50 metara putovalo osam dana

Njegov otac je dan nakon primitka Kristiana u bolnicu prijavio Drugoj policijskoj postaji modrice koje mu je sin imao po trbuhu. O tome je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu te se odmah pristupilo provjeri navoda, doznaje Slobodna iz PU splitsko-dalmatinske.

Možda vas zanima i ovo:
Message