Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sudac o Kulišeku: 'Ne vidim razliku u njegovom ponašanju'

Na početku suđenja optuženikov branitelj Goran Marjanović zatražio je od predsjednika suda da konstatira i u zapisnik uvede Kulišekovo stanje smatrajući da je lošeg zdravstvenog stanja

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
16 komentara

U nastavku ponovljenog suđenja Dinu Kulišeku (25) iz Dramlja, koji je već nepravomoćno osuđen na 38 godina zatvora zbog stravičnog ubojstva Ivana Jagodića (22) i teškog ozlijeđivanja tada 19-godišnje Meriem Demo u srpnju 2014. godine, u četvrtak su se čitala već dana izvješća svjedoka te medicinska dokumentacija.

Na početku suđenja optuženikov branitelj Goran Marjanović zatražio je od predsjednika suda da konstatira i u zapisnik uvede Kulišekovo stanje smatrajući da je lošeg zdravstvenog stanja.

BRUTALNO UBOJSTVO Kulišek na suđenju: 'Pričam s Bogovima, ne mogu vas pratiti'

- Optuženik sjedi, ima poluotvorene oči i u njegovom ponašanju i stanju ne vidim nikakvu razliku u odnosu na sva dosadašnja ročišta - konstatirao je sudac Domagoj Vučkov te započeo s čitanjem dosadašnjih medicinske dokumentacije koja detaljno opisuje konstatacije liječnika nad optuženim Kulišekom te brutalno ubijenim Jagodićem i iznimno teško ozlijeđenom Meriem Demo, kojoj je u tom pokušaju ubojstva trajno oštećen živac ruke te se i dan danas jedva može potpisati.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Naime, nemilosrdni ubojica kobnog dana mladom paru ukupno je zadao oko 60-tak uboda nožem po čitavom tijelu (licu, vratu, plućima, srcu, rukama, leđima...

kulisek DOBIO 38 GODINA ZATVORA 'Glasovi su mi rekli da ubijem': Dini Kulišeku će ponovo suditi?

Kada je sudac čitanjem došao do dijela koji detaljno opisuje kako je Kulišek pokojnom Jagodiću zadao 42 ubodne i jednu probodnu ranu, kojima mu je probio plućno krilo te ozlijedio srce, iz čega su vještaci zaključili da se radi o iznimno bolnim ozljedama, iz kojih se da zaključiti da je umirao u mukama, Jagodićeva majka Jadranka Volarić je zaplakala. Još neko kratko vrijeme sjedila je u sudnici zatvorenih očiju, tiho jecajući, duboko uzdišući i tiho brišući suze koje su joj se slijevale licem, No nije mogla izdržati. Počela se nekontrolirano tresti te uz pomoć životnog partnera jedva se ustala te sporim korakom jedva oteturala do vrata i napustila sudnicu.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

- Što da vam kažem, izgubila sam sina i nitko mi ga više nikad neće vratiti. Mislim da nema gore od toga za jednu majku. Sad kada ponovo slušam sve te detalje, kako ga je ubadao i kako su povrh svega morali izvaditi i rebro kako bi utvrdili dubinu uboda nožem... ne znam što reći, ne daj bože nikome - kazala je vidno potresena Jagodićeva majka kada je donekle došla k sebi.

Za to vrijeme optuženi Dino Kulišek mirno je sjedio te povremeno, zatvorenih očiju šaptao sebi nešto u bradu kao da razgovara sam sa sobom. Tu i tamo okrenuo bi se prema majci i sestri koje su suđenje pratile sjedeći nekoliko redova iza. Mahnuo bi im te se blago nasmiješio.

Možda vas zanima i ovo:
Message