Sudac Turudić: 'Ne pada mi na pamet polemizirati s poštarom' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 207

Sudac Turudić: 'Ne pada mi na pamet polemizirati s poštarom'

Sudac Turudić: 'Ne pada mi na pamet polemizirati s poštarom'
1

Sudac je okrivio Poštu da mu nije dostavila pozive na sud. Pošta kaže da su mu obavijesti redovno ostavljali u kaslić, ali da ih on nije dizao. On tvrdi da ništa od toga nije istina

VIDEO

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić jasno i glasno okrivio je Hrvatsku poštu da nikada nije dobio poziv na sud u Bjelovaru zbog jurcanja na obilaznici. Međutim, iz Hrvatske pošte su se oglasili i dostavili nam očitovanje u kojemu eksplicitno navode da ono što sudac kaže nije točno. Tvrde da Turudić nije podizao pošiljke iako mu je obavijest u više navrata ostavljana u sandučić.

Hrvatska pošta: Turudić četiri puta nije podigao pozive za sud
Hrvatska pošta: Turudić četiri puta nije podigao pozive za sud

Tko laže?

Javili smo se sucu Turudiću i upitali ga tko laže u ovoj priči.

- Točno je ono što sam ja rekao, da nikad nisam dobio pošiljku. Kako su oni to utvrdili? Pitali su poštara - kaže sudac. 

Poštar laže?

- Neću upotrebljivati glagol laže, ali ja poziv nisam dobio. Notorna je stvar da u mom ulazu ima 5,6 stanova. Svi ti ljudi rade, tko poštaru može otvoriti? Još posebno u osmom mjesecu? - pita se Turudić.

U redu, tko je onda u krivu?

- Vi vjerujte meni ili poštaru. Ne pada mi na pamet polemizirati s poštarom - poručio je. 

- Ne omalovažavam poštara i njegov zadatak, sačuvaj Bože. Činjenica je da poštari više ni ne zvone da bi potpisali dostavnicu nego automatski ostavljaju sve u kasliću. Ja nikad nisam pronašao odrezak. Kako sam mogao pronaći odrezak, bio sam i na godišnjem odmoru, koristio sam one dane iz prošle godine, kad svi spajamo. Sve je čisto kao suza - ustvrdio je Ivan Turudić.

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa nam je rekao da će razgovarati s Turudićem.

- Tražit ću prekršajni spis i njegovo očitovanje. Još ga nisam tražio, ali ću u toku dana. Još uvijek nemam komentara na cijelu situaciju, dok ne vidim sve iz spisa. Nakon toga ću, s obzirom da je takav interes, obavijestiti javnost - rekao nam je Sessa.

Podsjetimo, Turudić je vozio 132 kilometra na sat na dijelu ceste gdje je ograničenje 80 kilometara na sat i pravomoćno je kažnjen za prebrzu vožnju.

Sudac smatra krivim i policajca koji je vozio presretač. Turudić je izjavio da je on ubrzavao zato što je iza njega vozio Audi bez oznaka policije na koji metar iza njega, pa je ubrzavao. Policajac je na sudu ustvrdio da se Turudić zaustavio tek kada su ga drugi puta pokušali zaustaviti, Turudić tvrdi da se zaustavio kada je presretan i kada je presretač upalio službene oznake. Ali sve to je trebao objasniti na sudu. Tamo se nije pojavio jer tvrdi da nije dobio poziv od pošte.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:23

Pošta odbija njegove optužbe

Hrvatska pošta negira Turudićeve optužbe. 

- Obavljena je hitna provjera na terenu i utvrđeno je kako je uručenje navedenih pošiljaka obavljeno u potpunosti sukladno važećim propisima. Uz to, kontaktiran je i poštar koji obavlja dostavu na tu adresu te je potvrđeno kako je dostava uredno obavljena.

Dakle, dostavu je poštar pokušao na adresi te nakon što primatelj tamo nije zatečen u kovčežiću je ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke. Primatelj u roku od pet radnih dana pošiljku nije podigao u poštanskom uredu te je ona vraćena pošiljatelju. Isto se ponovilo prilikom pokušaja dostave četiri različite pošiljke - poslali su nam očitovanje iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 207

VIDEO

VIDEO Instruktor vožnje objavio šokantnu snimku prijetnje u Zagrebu: 'Odvalit ću ti šamar'
UČENICI SU UZNEMIRENI

VIDEO Instruktor vožnje objavio šokantnu snimku prijetnje u Zagrebu: 'Odvalit ću ti šamar'

Zagrebački instruktor vožnje podijelio je snimku na kojem se vidi kako čovjek prilazi autu i izgovara uvrede i prijetnje: ' Kad ti zviznem šamarčinu majmune jedan '. Prijetnje je prijavio policiji

'Sad će ustaša iz Varaždina sve objasnit': Širi se video Bujanca i čovjeka koji je vozio Bartulicu
VIDEO: 'VRATIT ĆEMO BOSNU'

'Sad će ustaša iz Varaždina sve objasnit': Širi se video Bujanca i čovjeka koji je vozio Bartulicu

Mi smo TikTokeri, Ivko i Bujo! Ovo mora izaći u javnost, govori Bujanec i poteže iz boce na jako bizarnoj snimci na kojoj s čovjekom koji je vozio Bartulicu tvrdi da će vratiti Bosnu Hrvatskoj
Građani uznemireni! Opet su se pojavile oznake kraj njihovih vrata. Evo što nam kaže policija
U ZAGREBU

Građani uznemireni! Opet su se pojavile oznake kraj njihovih vrata. Evo što nam kaže policija

Policija nam je otkrila i kako se na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije dnevno zabilježe dvije do tri provale...