Obavijesti

News

Komentari 3

Suđenje za ubojstvo Denisa Tota i dalje traje: 'Zataškavanja nije bilo. Troje optuženih sve negira'

Suđenje za ubojstvo Denisa Tota i dalje traje: 'Zataškavanja nije bilo. Troje optuženih sve negira'

Angelo Georgievski (28), Klementina Levkovska (19) i Andrej Kostovski (22) početkom travnja brutalno su pretukli hrvatskog rukometaša Denisa Tota (27), koji je živio i radio u makedenskom Skoplju

VIDEO

Još uvijek je sudski proces u tijeku. Optužnica je podignuta protiv tri osobe optužene za kazneno djelo - ubojstvo na što upućuju svi dokazi prikupljeni tijekom istrage. U toku istražnog postupka nije utvrđeno da je postojao bilo kakav pokuš​aj za prikrivanje ili zataškavanje slučaja. Optuženi nisu priznali počinjenje kaznenog djela​ i sudski proces se nastavlja izvođenjem dokaza tužiteljstva i obrane. Tijekom postupka optuženi su u pritvoru, rekli su nam iz Javnog tužiteljstva Republike Sjeverne Makedonije​. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tužiteljstvo podiglo optužnicu

Pokretanje videa...

Tužiteljstvo podiglo optužnicu: Osumnjičenima za ubojstvo Tota prijeti pet godina zatvora 00:56

Naime, Angelo Georgievski (28), Klementina Levkovska (19) i Andrej Kostovski (22) početkom travnja brutalno su pretukli hrvatskog rukometaša Denisa Tota (27), koji je živio i radio u makedenskom Skoplju. Troje okrivljenih izašlo je tad iz noćnog kluba zajedno s Denisom, ušli su u taksi kada je počela rasprava. Potom je Kostovski izašao i Tota izvukao iz automobila.

Počeli su ga udarati, a kada je pao, nisu se zaustavili. Rukometaš je zadobio teške ozljede glave i tijela, uslijed čega je završio u komi, a potom preminuo. U sudnici su u rujnu optuženi izrazili sućut obitelji, a njihovi odvjetnici ponovno su izjavili da se ne osjećaju krivim. Kao svjedok je saslušan Denisov otac, Igor Tot, koji je izjavio da im je nakon incidenta život potpuno stao.
- Da je danas sve u redu, on bi bio tu, igrao bi za Vardar ili Butel, obožavao je Makedoniju. Supruga ne radi, ja radim smanjenim intenzitetom. Stalno idemo na groblje, dva puta dnevno - rekao je Igor.

Počelo suđenje za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota, osumnjičeni sve negiraju
Počelo suđenje za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota, osumnjičeni sve negiraju

Odvjetnik jednog od optuženih, Angela Georgievskog, rekao je da će iz dokaza s kojima sud trenutno raspolaže, dokazati da Angelo nije mogao jednim udarcem ruke nanijeti kobnu posljedicu Denisu Totu. 

- Kao što su pojmovi pravda i pravo imaju mnogo zajedničkih karakteristika, a ne znače isto, tako i posljedica smrti od kaznenog djela i ubojstva imaju zajedničke karakteristike, ali smrt osobe ne predstavlja uvijek ubojstvo, dodao je odvjetnik. 

Drugi odvjetnici optuženih složili su se s njim te dodali da se ne može govoriti o ubojstvu jer nije bilo predumišljaja. 

- Iz iskaza ćemo dokazati da je oštećeni bio u vidno alkoholiziranom stanju, iako to nekim čudom nije utvrđeno i nemamo takve informacije. Količina alkohola u krvi žrtve nije utvrđena. Od vještačenja i stručnih osoba ćemo dokazati da su ozljede opasne po život u ovom događaju posljedica pada - izjavila je odvjetnica optuženog Andreje Kostovskog. 

Potresan iskaz oca Denisa Tota: 'Život nam je potpuno stao, na groblju smo dva puta dnevno'
Potresan iskaz oca Denisa Tota: 'Život nam je potpuno stao, na groblju smo dva puta dnevno'

Podsjetimo, Angelo Gorgievski, prvoosumnjičeni za ubojstvo  Makedoniji poznat po svojim vezama u narkokartelima, a kako nam govore sugovornici, vrlo je utjecajan i u političkoj sferi. Na svojim društvenim mrežama, između ostalog, Gorgievski ima objavljenu fotografiju na kojoj je u prisnom zagrljaju s makedonskim političarem Hristijanom Mickoskim, liderom najveće sjevernomakedonske oporbene stranke VMRO-DPMNE, koja je 25 godina vladala zemljom.

Dvoje drugih osumnjičenih, djevojka Klementina Letkovska (19), koja se jako dobro poznavala s preminulim Denisom, je bila u vezi s trećeoptuženim Andrejem Kostovskim. Također, kako doznajemo, nisu ni djeca visokopozicioniranih političara ili utjecajnih ljudi u njihovoj zemlji. Stoga, postavlja se pitanje zašto je rečeno da Denis po dolasku u bolnicu nema vidljivih tjelesnih ozljeda, iako su ga cipelarili na podu, zbog čega je imao i otkinuti komadić jezika. O svemu se oglasila Maja Mojsova, ravnateljica bolnice Karil u Skoplju, koja je u javnost izašla s informacijama da nije bilo nasilne smrti. 

- Krivo sam shvaćena. Pogriješila sam što nisam novinarima odmah rekla da je smrt jako sumnjiva. To smo svi odmah znali jer na tijelu Denisa Tota uistinu nije bilo tragova nasilja ili bilo čega što bi upućivalo na fizički obračun. Nakon reanimacije je nalaz pokazao povišene srčane enzime i otok mozga. To je razlog zbog kojeg smo mi komunicirali prema javnosti da je preminuo od srčanog zastoja - izjavila je tad ravnateljica.

Tužiteljstvo podiglo optužnicu: Osumnjičenima za ubojstvo Tota prijeti pet godina zatvora
Tužiteljstvo podiglo optužnicu: Osumnjičenima za ubojstvo Tota prijeti pet godina zatvora

Za ravnateljicu Mojsovu naši sugovornici u Skopju kažu da je vrlo stručna i da je visokorangirana u vladajućoj Socijaldemokratskoj stranci. Uz to, postavlja se pitanje zašto je MUP u javnost izašao s istom informacijom kad po cijelom Skoplju, pa i u blizini imaju kamere koje su postavljene upravo zbog ovakvih slučajeva, ali i potencijalnih prometnih nesreća kako bi mogli brzo reagirati. Te kamere "Safe City" 24 sata dnevno kontroliraju dežurni policajci pa se postavlja pitanje zašto dežurni policajci nisu alarmirali po protokolu policijske stanice.

Posebno je problematičan i klub u kojem se odvijala cijela drama. Naime, ministar gospodarstva Krešnik Bekteši potvrdio je da noćni klub "Privilege", ispred kojeg je ubijen hrvatski rukometaš Denis Tot, nije imao dozvolu za rad. Državni inspektorat je više puta zbog toga kluba izlazio na teren, ali je on ipak bio otvoren za goste. Kako saznajemo, vlasnik tog kluba je poznati makedonski pjevač Darko Gelev-Break. On je inače i zet poznatog makedonskog biznismena, koji je vrlo utjecajan u političkoj areni. "Privilege" je u Skoplju poznat kao klub s lakim notama u koji odlaze mladi koji su željni lake, brze i malo luđe zabave.
 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.