Obavijesti

News

Komentari 3

Suđenje mlađem Štimcu: Palicom su tukli mladića?

Suđenje mlađem Štimcu: Palicom su tukli mladića?
1

U nastavku suđenja mlađem bratu Igora Štimca, balističar je utvrdio je kako je poginuli mladić bio u nesvijesti u trenutku eksplozije ručne bombe

VIDEO

Na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje Damiru Štimcu (29), Draženu Ordulju (32) i Deanu Miljku (33), optuženima da su u studenom 2000. godine izazvali pogiblju Pave Sovulja (19). Štimac je tada bio voditelj bratove diskoteke 'Master’s club Kaltenberg' na splitskim Gripama, a ostala dvojica redari. Pijani i agresivni Pavo Sovulja i njegov prijatelj Vlatko Radić pokušali su te noći, 24. studenog, ući na koncert Jasmina Stavrosa. Redari ih nisu pustili te je izbila tučnjava. Optužnica tereti Štimca i redare da su, nakon sukoba, potrčali za Pavom Sovuljem i Vlatkom Radićem, iako su znali da Pavo u ruci ima bombu M-75 s izvučenim osiguračem, koju može aktivirati. Istraživalo se i je li u metežu netko od njih Sovulju udario bejzbol palicom u glavu te da mu je zbog toga ispala naprava koja se rasprsla uz tijelo i ubila ga. Eksplozija je ranila Štimca, Ordulja i Miljaka te jednog policajca.
Na ročištu u ponedjeljak svjedočio je Vojin Maštruko, balističar iz Zagreba, koji je izveo dopunsko vještačenje i ustvrdio kako je vrlo moguće da je mladić bio u nesvijesti od udarca bejzbol palicom kad je stradao od bombe. Smatra da su Štimac i redari bili najmanje 12 metra udaljeni od eksplozije, jer je da su se nalazili unutar tog radijusa vjerojatno bi poginuli.
- Radi se o vrlo kompliciranom slučaju. Smatram da je stradalom bomba ispala iz ruke dok je ležao. Mogućnost je da su svi ostali počeli bježati vidjevši je, a pretpostavljam da je on bio u nesvijesti. Iako hematom na lijevoj sljepoočnici dokazuje da je najvjerojatnije udaren bejzbol palicom, a o se tome treba izjasniti sudski medicinar - rekao je Maštruko. Prof.dr. Šimun Anđelinović koji je izveo obdukciju nad poginulim na ročištu u ponedjeljak kazao je kako je sudeći prema hematomu Sovulj nakratko mogao biti u nesvijesti.
- Moglo je doći do potresa mozga i kratke nesvjestice, ali to se obdukcijom nije moglo potvrditi - objasnio je patolog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu